Де відпочити на Закарпатті навесні: найкращі місця для сімейного відпочинку

Зараз наша країна переживає трагедію війни. Понад 70% громадян перебувають у стресі. Ми чуємо навколо скарги на депресивний психологічний стан, постійне почуття пригнічення, тривожність, відсутність планів і мрій. Потрібно хоч трошки давати собі розрядку і розслаблятись, якщо є така можливість.

Як вихід — поїхати хоч на декілька днів у відносно безпечні регіони України відпочити. Обрати можна західний регіон України, зокрема Закарпаттям. Де відпочити на Закарпатті навесні й коли краще їхати, щоби насолодитися красою регіону — читай у матеріалі.

На Закарпатті ти можеш знайти унікальні куточки природи, пам’ятки історії та культури та гастрономічні родзинки. Можна відвідати та побачити недоторкану природу національних  природних парків, пам’ятки ЮНЕСКО: букові праліси, дерев’яні храми. Побувати в середньовічних замках та скуштувати страви закарпатської кухні.

Як і де відпочити на Закарпатті навесні всією родиною

Варіанти відпочинку:

  • Основна перевага регіону — величезна кількість джерел мінеральної води, які мають позитивний вплив на стан здоров’я людини. Курорти Закарпаття дають змогу людині оздоровитися.
  • Ти зможеш відвідати старовинні замки, міцні фортеці та споруди, які не лише вразять зовнішнім виглядом, але й розкажуть про багате на події минуле. Ось де ти можеш поринути в історію і помилуватись архітектурою.
  • Величні перепади рельєфу породжують у низинах озера, які приголомшують своєю красою. Височенні гори, пишні ліси, могутні водоспади, багата флора та фауна — ти поринеш у світ дивовижної природи.

    Де відпочити на Закарпатті навесні

    • Водоспад Шипіт, вода якого спадає з висоти 14 метрів та утворює декілька каскадів. А навкруги казкові краєвиди.
    • Полонина Боржава — цілюще гірське повітря та дивовижна краса якої зроблять перебування на її території  незабутнім.
    • Мукачево — місто на берегах річки Латориці, яке поєднує у собі середньовічну таємничість та різноманіття культур, екзотику та традиції. Тут витає дух Габсбургів та збережена архітектура Австро-Угорщини. А гарно відреставрований замок Паланок XIV-XVIII століття — гордість міста. Міська ратуша зі своїм сторічним годинником, каплиця Святого Йосипа XIV століття, білий палац князів Ракоці, а також затишні кафе та цукерні, які запам’ятаються назавжди.
    • Ужгород — місто унікальних архітектурних та історичних пам’яток, місто пахучих магнолій та сакур. Там можна побачити найдовшу липову алею Європи, Хрестовоздвиженський собор, будівлю Жупаната, шедевр дерев’яної архітектури Закарпаття — Шелестівську церкву, побудовану в неомавританському стилі синагогу та, звісно ж, Ужгородський замок, який спорудили на одному з вулканічних пагорбів на правому березі річки Уж.
    • Лумшори — маленьке село, оточене схилами гір та кришталевими водоспадами. Неподалік від села є  каскад невеликих водоспадів. Але насамперед Лумшори відомі купанням у чанах, ці послуги тут надають ще з XVII століття.
    • Долина нарцисів у селі Кіреші. Заворожує, якщо попасти в пік цвітіння нарцисів. Це місце, в яке завжди хочеться повертатись.
    • Озеро Синевир — справжню гордість Карпат. Озеро розташоване на висоті 989 м над рівнем моря в одному з найбільш мальовничих куточків Закарпаття, де високі гори змінюються глибокими ущелинами, стрімкими річками, кришталевими струмками та бурхливими водоспадами. Це справжня гірська перлина, яку місцеві жителі називають “Морське око”.
    Де відпочити на Закарпатті навесні

    Фото: сайт Нацпарку Синевир

    Як і де відпочити на Закарпатті навесні всією родиною

    • Помилуйся найстаршими деревами України — тисячолітніми дубами в селі Стужиця на території Національного природного парку. Крім того, на території цього парку під охороною ЮНЕСКО перебуває старий буковий ліс, місце падіння найбільшого метеорита у Європі та мінеральні джерела у селі Ужок.
    • Сакури у містах Закарпаття. Це саме той час, коли треба їхати. Масове цвітіння сакур можна очікувати з другої половини квітня, а триває воно приблизно десять днів. Варто звернути увагу на унікальну природу на території дендропарку Березинка та Деренівка, ботанічного саду в Ужгороді. Ці місця варті твого візиту та спогадів.
    • Термальні води Закарпаття. Чудова ідея, що б поправити самопочуття та здоров’я в одному з термальних басейнів Берегова, Велятине, Косино, чи під Ужгородом, або пройти лікування в термальних санаторіях Виноградова, Нижнього Солотвина.

    Куди можна поїхати на відпочинок на Закарпаття навесні

    • Рахів — провінційне містечко посеред карпатських пейзажів майже в самому центрі Європи. Про це свідчить вказівник неподалік міста.
    • Колоритне село Колочава — село-музей, адже там створено аж 10 різноманітних музеїв.
    • Курорт Пилипець — село на Закарпатті, яке здебільшого відоме як гірськолижний курорт на висоті 700 метрів над рівнем моря.
    • Реабілітаційний центр бурого ведмедя — спеціалізований центр реабілітації бурих ведмедів, які зазнали жорстокого поводження або постраждали внаслідок стихійного лиха.
    Де відпочити на Закарпатті весною

    Фото: сайт Нацпарку Синевир

    Відпочинок на Закарпатті цікавий, різноманітний та колоритний і дозволяє задовольнити смаки кожного.

    Вікна

    *****************

    Шановні добродії, дорогі українці, долучайтесь до допомоги ЗСУ. За ваші кошти БФ “Полонія” придбає для наших ЗСУ автомобілі та іншу необхідну техніку і матеріали. Вся інформація про використання Ваших коштів буде публікуватись на сайті fenixslovo.com:

    Одержувач:  БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ “БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД “ПОЛОНІЯ”

     Код Одержувача:        45182991

    Банк Одержувача:       АТ «ОТП БАНК» в м. Київ

    МФО                                300528

    Рахунок №                     UA743005280000026000000034874

    Для допомоги ЗСУ.

    РАЗОМ МИ ПЕРЕМОЖЕМО!!!

    Контактні дані для зв’язку:

    stepansikora@gmail.com,   fenixslovo@ukr.net,  +380501657803, telegram, Viber, WhatsApp

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *