Міністром економіки Словацької республіки вдруге стає Вазіл Гудак

Про це пише видання PLUS 7 dni

Великою несподіванкою для багатьох політиків Словаччини став новий Міністр економіки, п’ятдесятирічний Гудак з русинським ім’ям Вазіл.

Вазіл Гудак (Vazil Hudák)  народився 18 жовтня 1964 року в Бардійові (Словаччина). В 1998 році закінчив Гарвардську школу бізнесу, в 1989 році юридичний факультет Карлового університету. Новий міністр має ступінь доктора юридичних наук, навчався в Московському державному інституті міжнародних відносин (МДІМВ)

До 2012 року Вазіл Гудак працював у банках, таких як J. P. Morgan та  Citibank. У першому з них він очолював відділ співпраці з органами державного управління в Центральній та Східній Європі.

У 2012 році Гудак став державним секретарем Міністерства фінансів та представником Словацької Республіки в Раді керуючих у Європейському стабілізаційному фонді, а  з 2015 по 2016 рік. обіймав посаду Міністра економіки Словацької Республіки.

У 2016-2019 роках Вазіл Гудак був віцепрезидентом Європейського інвестиційного банку (ЄІБ). Є співзасновником та членом правління ЄІБ. Зараз ЄІБ долучений до різних етапів у цільових Українських проєктах, переважно енергетики, інфраструктури, підтримки середнього і малого бізнесу.

З 2019 року пан Вазіл Гудак приєднався до GLOBSEC як віцепрезидент.

GLOBSEC – неурядова аналітична організація глобального спрямування. Її місія – впливати на формування майбутнього шляхом генерування нових ідей та рішень для кращого та безпечнішого світу. Організація є одним з лідерів роботи у форматі «дипломатії другого рівня» і має усталені дієві комунікації з більшістю лідерів європейських країн, Великої Британії та США.

Зі слів Вазіла Гудака: «організація GLOBSEC допоможе у відновленні України, а також підтримає Україну у проєктах з розбудови альтернативних логістичних маршрутів українського агроекспорту та інших важливих проєктах»

З лютого 2021 року Гудак є членом Інвестиційного комітету Чеського фонду розвитку. Крім того, з січня 2021 року Гудак є головою наглядової ради Чеського інвестиційного фонду 4gimel.

Гудак  є головою Avanea AIFM (частина IPM Group, акціонер-засновник InoBat), а також членом старшої консультативної ради JP Morgan для EMEA. Він також консультує кілька урядів, неурядових організацій і корпорацій у регіоні ЦСЄ.

Сім’я Худака живе в Празі. Його дружина Катаріна — фармацевт. Разом вони виховують 10-річного сина. Однак у Гудака є ще двоє синів від попереднього шлюбу.

Гудак також деякий час працював у Празі та досі володіє там двома третинами родинного будинку. Він знаходиться в тихій, майже сільській частині столиці. Двоповерхова будівля схована за деревами і, згідно з кадастром, має площу 138 квадратних метрів.

Гудака розглядали на посаду Міністра економіки невдовзі після того, як попередній Міністр Павол Павліш був змушений піти з портфелем, повним скандалів, і не протримався на посаді навіть року. Гудака рекомендував прем’єр-міністру Міністр фінансів Петер Кажімір.

Однак Гудак деякий час вагався, нібито маючи іншу, кращу пропозицію з-за кордону. Зрештою, він спробував щастя в найгарячішому міністерстві другого уряду Роберта Фіцо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *