Генпрокурора Костіна просять підтвердити або спростувати інформацію про закриття справи щодо боргів братів Клюєвих

За даними Тараса Загороднього, йдеться про заборгованість загальною сумою понад 32 млрд грн.

Кримінальне провадження за фактом неповернення компаніями братів Андрія і Сергія Клюєвих кредитних коштів українським державним банкам, ймовірно, закрите. Про це у Facebook написав Тарас Загородній, управляючий партнер Національної антикризової групи, політичний експерт.

За його даними, йдеться про заборгованість загальною сумою понад 32 млрд грн. З них “Укрексімбанку” компанії Клюєвих заборгували понад 12 млрд грн, Ощадбанку – 20 млрд грн. Дебіторська заборгованість покрита шляхом докапіталізації бюджетними коштами. Натомість заставне майно у зв’язку із загрозою застосування до Клюєвих санкцій продано.

“Сподіваюсь, що генеральний прокурор Андрій Костін спростує або підтвердить цю інформацію для ЗМІ, оскільки справу закривали саме у прокуратурі” – написав Загородній.

Він нагадав, що за рахунок цих кредитів Клюєви, зокрема, будували сонячні станції у Криму, які тепер виробляють електроенергію окупантам. Крім їхньої групи “Солар”, кредити отримували ПрАТ “Завод Напівпровідників” (поручителем є підконтрольна братам ПАТ “Актив-Страхування”) і ПАТ “Укрпідшипник”. Обидва заводи нині банкрути.

У 2023 році майно “Укрпідшипника” продали на аукціоні. Цінну нерухомість у Києві за копійки придбало ТОВ “ФК “Монблан Фінанс”, яку афілюють з ще одним діячем часів Януковича — Миколою Злочевським. Понад 3 тисячі квадратних метрів в історичній частині Києва дістались йому за 200 млн та одну копійку.

“Клюєви – одні зі стовпів режиму Януковича. Андрій Клюєв був віцепрем’єром і секретарем РНБО, Сергій — народним депутатом і формальним власником резиденції “Межигір’я”. Зараз, за різними даними, активно сприяє агресії Росії проти України” – додав експерт.

УНІАН

*****************

Шановні добродії, дорогі українці, долучайтесь до допомоги ЗСУ. За ваші кошти БФ “Полонія” придбає для наших ЗСУ автомобілі та іншу необхідну техніку і матеріали. Вся інформація про використання Ваших коштів буде публікуватись на сайті fenixslovo.com:

Одержувач:  БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ “БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД “ПОЛОНІЯ”

 Код Одержувача:        45182991

Банк Одержувача:       АТ «ОТП БАНК» в м. Київ

МФО                                300528

Рахунок №                     UA743005280000026000000034874

 Для допомоги ЗСУ.

 РАЗОМ МИ ПЕРЕМОЖЕМО!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *