Чарівна розповідь-притча про те, як працює закон бумеранга в нашому житті

Одного разу у квартирі в молодої жінки розцвів кактус. До цього він 4 роки стирчав на підвіконні, схожий на похмурого і неголеного двірника, і раптом такий сюрприз. Дивно, що мене вважають злісною бездушною стервою, — подумала жінка. Це все неправда, у бездушних і злих кактуси не цвітуть.

У приємних думках про квітучий кактус вона випадково наступила на ногу похмурому чоловікові в метро. На його зауваження вона не закричала, як зазвичай, з ображеним виглядом: “Ах, якщо вже ви такий пан, то їздіть на таксі!”, – а посміхнулася:

– Не гнівайтеся на мене, будь ласка, мені нема за що триматися, якщо хочете — наступіть мені теж на ногу і будемо квити.

Похмурий чоловік проковтнув те, що збирався озвучити з її приводу. Потім вийшов на своїй станції й, купуючи газету, замість того, щоб нахамити продавчині, яка заплуталася з підрахунком здачі, обізвавши її тупою коровою, сказав їй:

– Нічого страшного, перерахуйте ще раз, я теж із самого ранку не сильний у математиці.

Продавчиня, яка не очікувала такої відповіді, розчулилася і віддала безплатно два старі журнали та цілий стос старих газет пенсіонерові — постійному покупцеві, який дуже любив читати пресу, але купував щодня тільки одну газету подешевше. Звісно, нерозпроданий товар належало списувати, але будь-які правила можна обійти.

Задоволений старий пішов додому з оберемком газет і журналів. Зустрівши сусідку з верхнього поверху, він не влаштував їй щоденний скандал на тему: “ваша дитина, як слон, тупотить квартирою та заважає відпочивати, виховувати треба краще”, а подивився і здивувався:

– Як донька-то ваша виросла. Ніяк не зрозумію, на кого схожа більше — на вас чи на батька, але точно красунею буде, у мене око намічене.

Сусідка відвела дитину в садок, прийшла на роботу в реєстратуру і не стала кричати на недолугу бабку, яка записалася на прийом до лікаря на вчорашній день, але прийшла сьогодні, а сказала:

– Та гаразд, не засмучуйтеся, я теж іноді забуваю свої справи. Ви посидьте хвилинку, а я уточню в лікаря, раптом він зможе вас прийняти.

Бабця, потрапивши на прийом, не стала вимагати виписати їй дуже дієві, але недорогі ліки, які можуть миттєво допомогти вилікувати хворобу, погрожуючи в разі відмови написати скарги в усі інстанції аж до Страсбурзького суду з прав людини, а зітхнула і сказала:

– Я ж не зовсім ще з глузду з’їхала, розумію, що старість не лікується, але ви мене, докторе, вибачте, що тягаюся до вас постійно як на роботу.

А доктор, прямуючи ввечері додому, раптом згадав бабку і пошкодував її. Він раптом подумав, що життя в його звичній метушні летить повз нього, і, піддавшись раптовому пориву, зупинився біля найближчого супермаркету, купив букет квітів, торт із кремовими трояндами й поїхав зовсім в інший бік. Під’їхав до будинку, піднявся на третій поверх і постукав у двері.

– Я тут подумав, ну навіщо ми все ділимо, наче діти, які грають у пісочниці. Я ось тобі торт купив, тільки я на нього ненавмисно поклав свій портфель і він пом’явся. Але це нестрашно, на смакові якості ж не вплине. Я ще купив тобі квіти, тільки вони теж трохи пом’ялися цим же портфелем. Але, можливо, відійдуть?

– Обов’язково відійдуть, — відповіла жінка, — ми їх реанімуємо. А в мене новина. Ти тільки уяви, я сьогодні прокинулася, дивлюся на віконце, а в мене кактус розцвів. Бачиш?

Джерело

*****************

Шановні добродії, дорогі українці, долучайтесь до допомоги ЗСУ. За ваші кошти БФ “Полонія” придбає для наших ЗСУ автомобілі та іншу необхідну техніку і матеріали. Вся інформація про використання Ваших коштів буде публікуватись на сайті fenixslovo.com:

Одержувач:  БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ “БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД “ПОЛОНІЯ”

 Код Одержувача:        45182991

Банк Одержувача:       АТ «ОТП БАНК» в м. Київ

МФО                                300528

Рахунок №                     UA743005280000026000000034874

 Для допомоги ЗСУ.

 РАЗОМ МИ ПЕРЕМОЖЕМО!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *