Ви сперечаєтеся з психопатом: 6 ознак цього

Психопати є експертами у зміні своєї особистості, щоб отримати те, що вони хочуть — гроші, секс, але найчастіше — увагу.

Сперечатися з психопатом марно. Коли ви помітите, що вас втягнули в цю безнадійну справу, буде вже пізно. Але можна підготуватися заздалегідь і дізнатися, як же поводяться психопати в запалі суперечки. Ось 6 ознак цих людей.

Психопати становлять один відсоток від усього населення і, всупереч поширеній думці, більшість із них не серійні вбивці. Це маніпулятивні люди, які навмисно завдають шкоди іншим без будь-якого почуття каяття чи відповідальності.

Психопат втягує вас у суперечки

Психопати — соціальні хамелеони, які можуть ідеально вписатися в будь-яку ситуацію. Вони є експертами у зміні своєї особистості, щоб отримати те, що вони хочуть — гроші, секс, але найчастіше — увагу. Через свою здатність ідеалізувати інших, психопати часто сприймаються як чарівні, безневинні та кумедні для спостерігачів і випадкових знайомих, які нічого не підозрюють.

Але в них є й інший бік.

Коли вони відчувають загрозу або їм нудно, справжнє обличчя психопата починає проявлятися. Вони втягують вас у суперечки, які не схожі ні на що з того, що ви коли-небудь відчували. Зазвичай суперечка виникає через те, що вони зробили щось образливе або недоречне, але ви швидко виявляєте, що захищаєтеся і виправдовуєтеся саме ви.

1. Вони брешуть і виправдовуються.
Усі час від часу помиляються, але психопати частіше вибачаються, ніж виконують обіцянки. Їхні дії ніколи не збігаються з їхніми словами, а їхня брехня так часто розчаровує вас, що ви справді відчуваєте полегшення, коли вони роблять хоч половину того, що обіцяли.

6 признаков того, что вы спорите с психопатом

2. Їхній тон поблажливий і заступницький.
Психопати часто намагаються засмутити вас, намагаючись взяти гору. Ви помітите, що протягом усієї суперечки вони зберігають спокій і холоднокровність. Начебто вони знущаються з вас, оцінюючи вашу реакцію, щоб побачити, наскільки далеко вони можуть просунутися. Коли ви нарешті відреагуєте емоційно, вони піднімуть брови, посміхнуться, попросять вас заспокоїтися або симулюють розчарування.

3. Вони використовують неймовірне лицемірство
У гарячих суперечках психопати не соромляться і часто починають приписувати вам жахливі якості. Це їхні неусвідомлені проєкції, тому що більшість людей проєктують неусвідомлено. Психопати знають, що вони приписують вам недоліки, бо потребують реакції. Сенс у тому, щоб заманити вас у цю пастку так, щоб ви відреагували та показали себе “божевільним”.

4. Здається, у них кілька особистостей
Сперечаючись із психопатом, ви, ймовірно, помітите різноманітність його особистостей. Щойно ви почнете відмовлятися від їхніх маніпуляцій і брехні, вони почнуть вибачатися і лестити вам. Якщо це не спрацює, вони раптово почнуть ображати ті якості, яким лестили дві хвилини тому. Поки вони намагаються відновити контроль, вам залишиться тільки гадати, з ким ви взагалі розмовляєте.

5. Вони грають вічну жертву
Якимось чином їхня розмова завжди зводиться до спогадів про жорстоке минуле, божевільного колишнього партнера або злого боса. Ви будете відчувати почуття провини поруч із ними, навіть якщо вони винні в якомусь вчинку. І щойно вони успішно відвернуть вашу увагу, все знову стане безладно. Психопати кричатимуть, ображатимуть, але зроблять вас винним.

6. Ви відчуваєте необхідність пояснити їм основні людські емоції
Ви спробуєте пояснити про існування емоцій, таких як співчуття і доброта, керуючись думкою, що, якщо вони зрозуміють, чому вам боляче, вони припинять завдавати вам болю. Ви не перший, хто спробував побачити в них хороше, і не останній. Вони так поводяться, тому що знають, що вам боляче.

З цих суперечок є тільки один вихід. Вам потрібно вийти з гри!

Суперечки з психопатами виснажують вас. Ви можете годинами або навіть днями відповідати на обурливі коментарі на свою адресу, думаючи, що у вас є ідеальна відповідь, але вони спеціально помістили її туди, намагаючись вас спровокувати. Вони намагаються втягнути вас у цю руйнівну гру…

У професійному середовищі вони хочуть, щоб ви вибухнули і колеги та начальство побачили вашу нестабільність. У романтичних стосунках провокують у вас істеричні реакції, щоб ви накинулися на нього і всі побачили, що ви збожеволіли. Поки ми цього не зрозуміємо, ми продовжимо потрапляти в їхню пастку.

Джерело

*****************

Шановні добродії, дорогі українці, долучайтесь до допомоги ЗСУ. За ваші кошти БФ “Полонія” придбає для наших ЗСУ автомобілі та іншу необхідну техніку і матеріали. Вся інформація про використання Ваших коштів буде публікуватись на сайті fenixslovo.com:

Одержувач:  БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ “БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД “ПОЛОНІЯ”

 Код Одержувача:        45182991

Банк Одержувача:       АТ «ОТП БАНК» в м. Київ

МФО                                300528

Рахунок №                     UA743005280000026000000034874

 Для допомоги ЗСУ.

 РАЗОМ МИ ПЕРЕМОЖЕМО!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *