ТОП-10 криптообмінників з USDT у 2023 році

Стейблкоїн Tether (USDT), який ще називають «цифровим аналогом долара» — одна з найбільш популярних у світі криптовалют. Будучи позбавленим ключового недоліка крипти — волатильності, він поєднує в собі гнучкість цифрового активу та надійність традиційної американської валюти. Не дивно, що попит на послуги сервісів, де його можна купити та обміняти, постійно зростає. Наприкінці 2023 року «Мінфін» вирішив зробити добірку з ТОП-10 криптообмінників з USDT, на які, на наш погляд, варто звернути увагу.

Чому саме USDT

Tether — перший і найпопулярніший стейблкоїн у світі, курс якого прив‘язаний до долара США. Він вдало поєднує переваги цифрових і фіатних активів та довгий час займає провідну позицію в індустрії за обсягом торгів. Станом на середину грудня 2023 року капіталізація USDT перевищила $90 млрд, роблячи його однією з топ-3 криптовалют у світі.

Завдяки своїй стабільності та стійкій репутації він користується попитом серед усіх: інвесторів, трейдерів, пересічних громадян. Його іноді навіть називають кровоносною системою крипторинку. Адже маючи у гаманці USDT, можна легко як купити іншу крипту, так і отримати фіатні кошти будь-якої країни світу. Використовують його для різних цілей: грошових переказів, розрахунків, заощаджень (по аналогії з доларом США), обміну на інші активи чи фіат.

coin (1).png

Де купити та обміняти USDT

Звісно, маючи справу з USDT, постійно доводиться користуватись послугами сервісів, де його можна купити, продати та обміняти. Це можуть бути криптобіржі або криптообмінники.

Головна відмінність обмінників від бірж полягає в тому, що перші не займаються зберіганням криптовалюти своїх клієнтів. Це може бути перевагою для тих, хто користується некастодіальними гаманцями, прагнучи повністю контролювати власні активи. До того ж обмінники пропонують більше напрямків обміну, ніж біржі.

Крім цього, обмінники, зазвичай, значно простіші у використанні, оскільки не обтяжені зайвим функціоналом. Ключовий дохід криптобірж полягає в активній торгівлі клієнтів, коли ті часто купують та продають монети. Щоб підштовхнути їх до цього, біржі часто пропонують ризиковану торгівлю в кредит та інші опції. Для більшості тих, хто сьогодні використовує USDT, все це не потрібно. Тому здебільшого люди використовують саме криптообмінники.

Отже, які сервіси гарно зарекомендували себе у 2023 році?

1. Dvizh

Криптообмінник Dvizh працює майже два роки. За цей час він встиг зарекомендувати себе як перевірений сервіс з приємними тарифами та корисним функціоналом. Dvizh представлений на відомих моніторингових ресурсах, які відслідковують діяльність таких сервісів, збирають про них інформацію та складають їх рейтинги (на кшталт: Obmify, КурсЕксперт, BestChange). Це вже свідчить про його надійність, адже потрапити до них можна тільки після виконання чималого переліку умов та верифікації. Головна послуга, за якою звертаються його клієнти — це, звісно, обмін криптовалют.

1.png

Сайт сервісу в цьому плані максимально інформативний. На головній сторінці доступна інформація по всіх валютних парах. Можна створити заявку на обмін, а також проконсультуватися зі спеціалістами в онлайн-чаті, якщо потрібна допомога. Є калькулятор, який наочно показує, як буде здійснений обмін. Dvizh — інтернаціональний сервіс, який працює не тільки із запитами з України, а й за її межами. Зокрема, він надає послуги щодо придбання та обміну криптовалют європейським компаніям, оскільки має криптовалютну ліцензію у Польщі.

Але компанія також працює із запитами і на фіатні операції. Наприклад, надає клієнтам інформацію про варіанти обміну готівкових валют як в Україні, так і за кордоном. У цьому їй допомагають партнери, у яких це основний профіль діяльності.

Загалом Dvizh позиціонує себе не просто як криптообмінник. Компанія працює над створенням власної екосистеми фінансових сервісів. Вона є партнером українського криптомедійного порталу Incrypted, спільно з яким організовує тематичні конференції. До речі, у Dvizh ще є власне «криптомедіа» у соціальних мережах, загальна чисельність підписників якого перевищує 10000. Там ви можете знайти останні новини зі світу криптовалют, а також різноманітні аналітичні матеріали.

Ще один добре відомий користувачам USDT сервіс. Obmenat24 пропонує клієнтам комфортний курс та ринкові комісії. Компанія має чудову репутацію на ринку (понад 1,5 тис схвальних відгуків на платформі BestChange), резерви крипти приблизно на $700 тис. на добу і пропонує близько 3500 напрямків для обміну в різних країнах світу. На сьогодні сервіс проводить операції з готівкою у обмінних пунктах в 24 містах України, а також в 15 міжнародних відділеннях по всьому світу: у Дубаї, Стамбулі, Торонто, Варшаві, Братиславі, Відні, Барселоні, Мадриді, Празі. Більш того, в першому кварталі 2024 року Obmenat24 планує додатково відкрити 8 відділень у різних містах Європи. Звісно, розширення мережі не відбулося б без високого запиту клієнтів на послуги обміну крипти — до сервісу щодня звертаються до півсотні нових клієнтів.

2.png

Obmenat24 позиціонує себе як фінансовий супермаркет ефективних рішень. Окрім обміну крипти, сервіс також забезпечує операції з електронними грошима, перекази в юанях, видачу готівки у найбільших містах Європи, Азії та Північної Америки. Obmenat24 пропонує операції із широким валютним рядом. За допомогою сервісу можна обміняти долари, євро, гривні, юані, польські злоти, фунти стерлінги, дирхами і тенге.

Серед інших переваг Obmenat24 можна відзначити вигідну програму лояльності для постійних клієнтів, повну автоматизацію операцій по деяким крипто-фіатним парам та цілодобову підтримку користувачів по телефону або в онлайн-чаті. Сайт сервісу не обтяжений зайвою інформацією, а та що потрібна для обміну знаходиться на видноті. Для проведення операцій реєстрація не є обов’язковою, проте вона дає клієнтам можливість накопичувати бонуси та отримувати винагороди за реферальною програмою.

Bulldog.exchange – зручний та багатофункціональний сервіс для операцій із найпопулярнішими електронними валютами, включно з USDT. Один з ключових принципів його роботи — відкритість та прозорість. Всі комісії на Bulldog.exchange чітко описані та легко доступні для перегляду. Немає прихованих зборів чи несподіваних витрат. Користувачі можуть використовувати вбудовані калькулятори для точного розрахунку комісій, що дозволяє заздалегідь планувати свої фінанси.

3.png

Інтуїтивно зрозумілий сайт використовує багаторівневу систему захисту, включаючи двофакторну автентифікацію, шифрування даних та регулярні аудити безпеки. Додатковий рівень захисту забезпечує дотримання стандартів KYC (знання клієнта) та AML (протидія відмиванню грошей). Утім, для таких українських банків, як, наприклад, «Приват» та monobank, можлива також опція обміну і без KYC.

До переваг Bulldog.exchange також можна віднести:

●  широкий спектр криптовалют для обміну, користувачі можуть обмінювати криптовалюту на різні фіатні валюти (USD, EUR, UAH, KZT) та навпаки;

●  конкурентні курси;

●  швидкі обробки заявок для обміну – до 10 хвилин;

●  лояльна і миттєва тех. підтримка, яка допоможе розібратися в будь-якому питанні;

●  зручний обмін для клієнтів українських банків — ПриватБанк, monobank, А-Банк, ПУМБ, ОТП, Sense Bank, Ощадбанк, Укрсіббанк, Raiffeisen Bank, а також клієнтів банків Казахстану — Kaspi Bank, Halyk Bank, Forte Bank;

●  можливість обміну на готівку (та навпаки) у багатьох містах України та Польщі, а також у найбільших містах таких країн, як Німеччина, Чехія, Болгарія, Іспанія, Італія, Франція, Литва, Латвія, Грузія, Турція.

4. СhangeIt

ChangeIt — український криптообмінник, який спеціалізується виключно на операціях між цифровими монетами та українською гривнею. Дозволяє працювати з такиімі криптовалютами, як Bitcoin, Ethereum, Tether, Litecoin, Dash, Dogecoin. До переваг ChangeIt можна віднести відсутність обов’язкової повної реєстрації, ринкові комісії без прихованих платежів, зручний інтерфейс, оперативна підтримка, конфіденційність обміну. Все гаразд у  ChangeIt і з безпекою — платформа використовую сучасні методи захисту особистої інформації та коштів клієнтів.

5. AnyExchange

AnyExchange працює вже понад 3 роки. Доволі швидкий обмінник (транзакції обробляються протягом 10-15 хвилин), який бере за свої послуги помірні, прозорі комісії. Окрім класичних операцій з купівлі-продажу крипти, AnyExchange забезпечує фіатні перекази по всьому світу, перекази на карти будь-яких українських і європейських банків, безготівкові перекази через Wise, SEPA, SWIFT та інші фінансові послуги. Серед переваг обмінного сервісу — анонімність, багаторівнева безпека, перевірка транзакцій за допомогою AML, система лояльності для постійний клієнтів.

6. LetsExchange

LetsExchange — сервіс криптообміну, який підтримує чималу кількість монет і токенів. На сьогодні користувачам доступні понад 4260 активів. Платформа позиціонується як універсальний сервіс для обміну крипти, яка не вимагає від користувачів обов’язкової реєстрації акаунту та дозволяє здійснювати обмін без будь-яких обмежень зі сторони сервісу. Фішка LetsExchange — власна технологія SmartRate, яка дозволяє обирати вигідні курси обміну. Клієнти можуть проводити обмін як за фіксованим, так і за плаваючим курсом, коли оптимальний курс підбирає сам майданчик.

7. Coin24

Coin24 — мультиобмінник офлайн-типу. Це означає, що внести кошти чи отримати їх можна як онлайн, так і готівкою у відділеннях, які є у 33 містах України та 7 містах Польщі. Сервіс підтримує велику кількість способів оплати, а також дозволяє проводити операції з великими сумами. Coin24 заохочує клієнтів дворівневою партнерську програму. Вона передбачає, що клієнт отримує 5% від прибутку сервісу за операції рефералів, і 1% — за операції тих, кого приведе реферал. А за активне використання сервісу кешбек може вирости до 20%.

8. Cashflow.best

Cashflow.best — онлайн обмінник, який має велику кількість партнерів і представництв в Україні та світі. Спершу сервіс спеціалізувався виключно на операціях з готівкою, а тепер дозволяє здійснювати транзакції також і в онлайн режимі. Платформа гарантує великі резерви та пропонує для обміну 10 криптовалют (BTC, ETH, USDT, SOL та інші), а також UAH, USD і EUR. Щоб купити або продати необхідну валюту, потрібно скористатися формою на сайті та подати заявку. Для проведення транзакції тут також знадобляться особисті дані.

9. Crybex

Crybex — онлайн криптообмінник, створений понад 3 роки тому в Україні. Платформа працює з 12 цифровими активами, серед яких: Bitcoin, Ether Classic, Tron, Ethereum, Uniswap, Litecoin, Monero та інші. Він підходить для обміну великих сум і конвертує криптомонети у USD, UAH, EUR та GBP. Поповнити баланс для обміну можна за допомогою карток українських банків, готівкою, SWIFT, Perfect Money та іншими способами. Щоб провести транзакцію на сайті, потрібно обов’язково вказати особисті дані: електронну пошту, ПІБ, Telegram та мобільний номер.

10. 100btc

100btc почав почав працювати ще в 2016 році і є одним з перших криптообмінників в Україні. Сьогодні на платформі можна продати або купити за фіатні кошти понад 30 видів криптовалюти. Заявки приймаються цілодобово та обробляються автоматично, тому транзакції здійснюються доволі швидко. Модератори підключаються лише до тих запитів, де присутній розрахунок готівкою. Є у сервісу і офлайн точки. Діють вони у 22 українських містах, де можна купити або продати токени за готівку (UAH, EUR, USD). В окремих містах навіть доступна послуга доставки готівки за адресою.

Мінфін

*****************

Шановні добродії, дорогі українці, долучайтесь до допомоги ЗСУ. За ваші кошти БФ “Полонія” придбає для наших ЗСУ автомобілі та іншу необхідну техніку і матеріали. Вся інформація про використання Ваших коштів буде публікуватись на сайті fenixslovo.com:

Одержувач:  БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ “БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД “ПОЛОНІЯ”

 Код Одержувача:        45182991

Банк Одержувача:       АТ «ОТП БАНК» в м. Київ

МФО                                300528

Рахунок №                     UA743005280000026000000034874

 Для допомоги ЗСУ.

 РАЗОМ МИ ПЕРЕМОЖЕМО!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *