Землю накриває сильна магнітна буря: скільки вона триватиме і як вберегтися

Вже сьогодні, 3 січня, Землю накриє вже друга із початку року магнітна буря. Вона буде сильною і триватиме цілих три дні – до 5 січня включно.

Про це повідомляє ресурс Meteoagent, який прогнозує магнітні бурі. Там зазначили, що магнітосфера перебуватиме у стані неспокою найближчі кілька днів.

Нагадаємо, що магнітні бурі – це збурення геомагнітного поля нашої планети. Вони викликані потоками заряджених частинок, викинутих Сонцем.

Вплив магнітних бур на людей

Як відомо, сильні магнітні бурі здатні впливати на самопочуття частини населення Землі – йдеться про метеочутливих людей. Також погіршення самопочуття можуть відчути літні люди, вагітні та люди із хронічними захворюваннями.

Зазвичай під час магнітних бур вони скаржаться на головний біль, запаморочення, нудоту, болі в суглобах, втому та безсоння. Також до частих симптомів можна віднести пригнічений настрій, підвищену дратівливість, підвищений або навпаки знижений тиск. Крім того, можуть загостритися хронічні хвороби.

Як пережити магнітну бурю

В ці дні варто особливо уважно поставитися до свого здоровʼя та подбати про себе. У першу чергу треба намагатися дотримуватися режиму сну та давати організму достатньо часу для відпочинку.

Також необхідно частіше бувати на свіжому повітрі – наприклад, влаштовувати собі невеликі спокійні прогулянки, які також забезпечать таку важливу фізичну активність.

Крім того, лікарі рекомендують пити більше води та додати до свого раціону сезонні фрукти та овочі. А от виключити з нього або хоча б звести до мінімуму варто алкоголь та напої, які містять кофеїн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *