Канамара Мацурі — самий нескромний фестиваль Японії

Японська культура, яка давно визнана самобутньою й унікальною, викликає захоплення у багатьох. Решта людство цікавиться подіями, що відбуваються на цьому острові. Різні урочистості і багатолюдні фестивалі (мацурі) завжди користуються величезним успіхом. Серед них є і релігійні. Наприклад, Канамара-мацурі – синтоїзм. Його ще називають Фестивалем залізних пенісів. Щорічно святкування проводиться в храмі Канаяма, розташованому в Кавасакі.

1.

Канамара-мацури - самый нескромный фестиваль Японии

Особливості проведення урочистостей

Вперше японці почали святкувати Канамара Мацурі на початку XVII століття. Жінки, що займаються проституцією, благали святиню дати їм можливість добре себе забезпечувати й не страждати сифілісом. У цей день всюди можна побачити символіку свята — навіть льодяники на паличці виконані у вигляді пеніса. Стилізований чоловічий орган також вирізають з овочів відповідної форми, наприклад, дайкона. Головна подія — демонстрація величезного рожевого фалоса — висотою понад 2,5 м, який несуть кілька трансвеститів у священному паланкіні мікоші. Крім ще двох, більш дрібних. Але найбільше дуже маленьких металевих, розміщених в різних місцях.

2.

Канамара-мацури - самый нескромный фестиваль Японии

Свято було заборонено в другій половині XIX століття, зі зрозумілих для того часу причин. Але відродити його вирішили трохи більш як 10 років тому. Кошти від цього фестивалю перераховуються до спеціальних фондів, які спонсорують дослідження вчених, спрямовані на боротьбу зі СНІДом та ВІЛ.

Існує стара легенда про злого зубастого демона, який вирішив оселитися в дівчині. І як тільки вона вийшла заміж, він, в першу ніч, відкусив пеніс її нареченому. Таке траплялося двічі. І тоді дівчина розібралася, що потрібно зробити й замовила металевий пеніс у коваля. Зуби демона зруйнувалися, з такою силою він намагався гризти залізо. А потім він вискочив з тіла дівчини й покинув її назавжди.

3.

Канамара-мацури - самый нескромный фестиваль Японии

Святкування починається за тиждень до центральної події. А в першу неділю квітня він закінчується грандіозною ходою. Для фестивалю не існує жодних правил чи спеціальних регламентів. Всі розуміють, що свято закликає не забувати про санітарні норми й ставитися з максимальною відповідальністю до деяких аспектів свого життя.

Японці разом з туристами традиційно злегка торкаються численних залізних фалосів, веселяться, купують солодощі та сувеніри, виконані у формі пеніса. різноколірні попільнички, сільнички, перцеві шейкери або невеликі, але ефектні канцелярські товари користуються великим попитом – адже це оригінальний подарунок або просто пам’ятний сувенір, який поставлять на полицю і можна буде показати гостям.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *