Чому Путін захопив Крим?

Через введення російських військ до Криму Росія вже зазнала величезних втрат. Курс рубля обвалився — за один день активи країни скоротилися на 60 мільярдів доларів. Зруйновані дипломатичні відносини з усім світом — США, Європа і Канада погрожують санкціями. Усередині Росії прокотилася потужна хвиля народного невдоволення, на противагу якій доводиться витрачати чималі гроші на організацію «путінгу» за анексію Криму.

Виникає питання – навіщо Путін все це влаштував для росіян? Він божевільний?
Ні, дорогі співгромадяни, Путін не збожеволів. Але він не може чітко пояснити нам свої мотиви, це його маленький секрет.
Річ у тому, що Путін краде російську нафту і продає її через Україну китайцям. У 2009 році було укладено довгострокову угоду — постачання 300 млн тонн російської нафти в Китай на період 2011-2030 років за ціною $60 за барель. Тобто у 2 рази дешевше, ніж коштує нафта в Європі. Путін зобов’язався поставляти 1,25 млн тонн щомісяця, І так до 2030 року.

На перший погляд, це повний ідіотизм. Вдвічі дешевше звичайної ціни й чорт знає куди, хоча Європа під рукою. Але це для нормальної торгівлі. А Європа не дуже підходить для крадіжок — там все прозоро. Але в китайському варіанті — красти, не хочеться, китайцям все одно, поки їх інтереси поважають.

Торгувати краденою нафтою через російські порти теж проблематично — громадськість може докопатися до суті. Потрібна більш хитромудра схема. І тоді Путін вирішив взяти Януковича за спільника, щоб постачати в Китай через українські порти на танкерах під захистом Чорноморського флоту. Саме там Янукович отримав 50 мільярдів доларів під час своєї втечі зі збіднілої України.

Революційний Майдан не просто перекреслив усю путінську Олімпіаду. Майдан поставив під загрозу ретельно побудовану систему крадіжки російської нафти. За перебої з місячними постачаннями 1,25 млн тонн нафти Путіну доведеться заплатити істотний штраф. Тому він вирішив як кліщ вчепитися в Крим, Одесу і Донецьку область, без якого вся злодійська структура могла б розвалитися. Що своєю чергою призведе до зростання боргів перед Китаєм. І китайці скористаються цією ситуацією НЕОДМІННО. Вони спробують загнати Путіна в незворотну боргову яму, а потім зайнятися м’якою дипломатичною окупацією Сибіру і Далекого Сходу.
Ось що пишуть з цього приводу самі китайці:
http://topwar.ru/15198-putin-ty-priehal-prodavat-neft-sayt-gazety-huancyu-shibao-kitay.html

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *