Ірландський фермер навчився добувати біткоїни за допомогою коров’ячого гною

Фермер з Ірландії Том Кемпбелл знайшов спосіб використовувати продукти життєдіяльності худоби для видобутку біткоїнаПро це повідомляє Cointelegraph.

Фермер виробляє поновлювані джерела енергії за допомогою методу анаеробного зброджування. Він розкладає гній до такої міри, що починає виділятися метан, за допомогою якого може вироблятися електрику.

В основному, Кемпбелл використовує цей трюк, щоб живити свою ферму. Однак, коли є надлишок енергії, яку неможливо експортувати в мережу, фермер видобуває першу криптовалюта.

За словами підприємця, «метановий метод» виробляє до 700 кВт електроенергії, що еквівалентно 12 000 домогосподарствам.

За розрахунками ірландського уряду, якщо 41% фермерів почнуть використовувати технологію Кемпбелла для видобутку «зеленої електроенергії», то вони зможуть генерувати потужності, яких вистачить на всю житлову інфраструктуру країни.

Крім того, це допомогло б значно скоротити викиди парникових газів, з яких 35% припадає на аграрний сектор.

Раніше гірничодобувна компанія TeraWulf використовувала потужність 50 МВт від атомної електростанції для видобутку біткоїнів.

Нагадаємо, в березні міжнародна екологічна організація «Грінпіс» представила новий талісман для боротьби з майнінг першої криптовалюта у вигляді «Черепа Сатоші».

Пізніше автор установки заявив, що його робота «ніколи не призначалася для боротьби з біткоїном». Він також визнав, що помилявся щодо алгоритму Proof-of-Work..

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *