Коли ЗСУ підуть у контрнаступ: британський експерт назвав дві умови

Україна вже отримала певну кількість західних танків, але поки їх тримають подалі від фронту.

Україна не розпочне великий контрнаступ, поки не сформує із західних танків повноцінну танкову бригаду. Для цього потрібно близько 100 танків. Про це в коментарі британському каналу Sky News заявив військовий аналітик Майкл Кларк.

Відзначається, що раніше в Україну вже прибули перші британські танки Challenger 2. Але їх не відправлять на фронт, поки в розпорядженні ЗСУ не буде близько сотні західних танків, щоб сформувати з них повноцінну танкову бригаду.

На думку Кларка, українське командування має намір дочекатися прибуття танків Leopard 2 і закінчення сезону бездоріжжя. На те й інше буде потрібно ще близько місяця, вважає експерт.

“Якщо вони зроблять це правильно, з усією бронетехнікою, яка йде з нею, з усім прикриттям і всім іншим, вони проріжуть все, що є у росіян на землі. Але вони повинні зробити це правильно, і саме тому вони не підуть [в наступ] раніше”, – заявив Кларк.

Постачання західних танків в Україну

Днями Україна отримала танки Challenger 2 від Великобританії. Скільки саме танків вже прибуло, поки не зрозуміло. Відомо, що Лондон обіцяв поставити Україні 28 таких машин.

Також до теперішнього моменту Україна отримала певну кількість танків Leopard 2 від різних країн. Зокрема не менше 14 “Леопардів” передала Польща, 18 танків надійшло від Німеччини, 8 танків передала Норвегія, 3 танки прибули з Португалії.

Загалом очікується постачання близько 150 танків Leopard 2 від різних країн протягом певного часу. Це не рахуючи Challenger 2, Abrams, Т-72 та інші танки, які були обіцяні або вже поставлені раніше.

УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *