Проєкт для покращення Мукачева. GR-динація Мукачева

Учень 10 класу Мукачівського ліцею №10 Павло Сікора в рамках проєктів “Громадських ініціатив” (https://budget.e-dem.ua/2110400000/project/18421) подав цікавий проєкт “GR-динація Мукачева”

Проєкт робить місто Мукачево зручним та функціональним. Його реалізація допоможе гостю та жителю територіальної громади орієнтуватись в просторі. Завдяки вебінтерфейсу та QR-позначкам на вулицях Мукачева, можна буде зручно та швидко діставатись визначних місць, пам’ятників, парків та скверів, вокзалів, ринків, шкіл, лікувальних закладів, відділків поліції, приміщень органів влади, спортивних центрів.

Аналог у м. Хмельницький
 
Мета проєкту: Мукачево зручне, зрозуміле та комфортне для жителів та гостей місто.
 
Проблема на вирішення якої спрямовано проєкт: Відсутність просторової інформації для гостей міста та мешканців інших населених пунктів територіальної громади про об’єкти культурної спадщини, розважальні локації, центри медичної допомоги, адміністративні будівлі та інші заклади й установи в місті Мукачево.
 
Місто Мукачево є адміністративним центром Мукачівської територіальної громади. Щодня сюди приїздять туристи та жителі наближених населених пунктів. Їх цікавлять культурні, розвиткові та адміністративні установи, пункти де може бути надана допомога, парки та транспортні локації. При тому що місто вважається невеликим в порівнянні з іншими містами України, воно все ж вимагає орієнтації в просторі для зручного та швидкого пересування.
 
Щоб створити комфортні умови для гостей та жителів громади сьогодні існує достатньо цифрових рішень, якими легко користуватись маючи смартфон чи інший портативний електронний засіб з виходом в інтернет.
 
Розроблений проєктом вебінтерфейс та QR-позначки, що розміщатимуться на вулицях Мукачево, зроблять місто зручним та функціональним.
 
Турист чи житель територіальної громади з інших населених пунктів зможе швидко визначити маршрут до потрібної локації, побудувати зручний спосіб пересування та розрахувати час. Зважаючи на наявність в громаді представників національних меншин, а також, профіль потенційного туриста з близького закордоння, інтерфейс буде багатомовним, включаючи українську, англійську та угорську мови.
 
Крім цього, знаходячись біля туристичних локацій, можна прослухати короткий аудіовізуальний матеріал присвячений їй, наприклад, про Мукачівський замок «Паланок» чи парк Андрія Кузьменка.
 
QR-позначки будуть стандартизовані та відповідати архітектурному рішенню прийнятому органом місцевого самоврядування, розміщуватись в ключових локаціях, не псуючи загальний архітектурний вигляд.
 
Вебінтерфейс буде інтегрований в офіційний вебпортал Мукачівської міської ради, відтак, стане частиною міської інфраструктури та працюватиме відповідно до правил та стандартів територіальної громади.
 
Обґрунтування бенефіціарів проєкту:
Бенефіціарами проєкту будуть: Туристи міста Мукачево, які приїхали з інших територій України та близького закордоння; Жителі міста Мукачево, що проживають у віддалених його частинах або погано орієнтуються в адміністративних, освітніх, культурних, спортивних чи соціальних закладах та установах міста. Молодь міста Мукачево, що тільки починає орієнтуватися в місті та його закладах і установах. Жителі сіл, що приєднались до Мукачівської територіальної громади, які приїздять в адміністративний центр для отримання послуг.
 
Інформація щодо очікуваних результатів:
Короткотермінові результати:
Сформовано список ключових локацій;
 Згенерована довідкова інформація з перекладом на іноземні мови щодо ключових туристичних локацій міста;
Виготовлений аудіовізуальний матеріал присвячений туристичним локаціям;
Розроблений та затверджений місцевим самоврядуванням стандарт QR-позначок;
Розроблено технічне завдання вебінтерфейсу що працюватиме з QR-позначками;
Розроблений та інтегрований до вебпорталу Мукачівської міської ради вебінтерфейсу що працюватиме з QR-позначками; Підготовлено промоційну продукцію, покликану розповісти про функціонал вебінтерфейсу та QR-позначок.
 
Довготермінові результати: Туристи (гості) міста Мукачево, які приїхали з інших територій України та близького закордоння зможуть легко та зручно орієнтуватись в просторі міста, користуватись його можливостями і перевагами; Жителі міста Мукачево, зможуть краще та швидше орієнтуються в адміністративних, освітніх, культурних, спортивних чи соціальних закладах та установах міста Мукачево.
Молодь міста Мукачево, зможе швидко навчитись орієнтуватися в місті Мукачево, його публічних закладах і установах. Жителі сіл, що приєднались до Мукачівської територіальної громади, зможуть зручно діставатись потрібних локацій в місті Мукачево для отримання послуг.
Жителі та гості міста зможуть дізнатись більше інформації про історичні об’єкти Мукачева, та його головні туристичні локації.
Місто Мукачево стане зручним, зрозумілим та комфортним для жителів та гостей.
 
Шановні мукачівці! Підтримаймо молодий талант! Можливо це наш мукачівський майбутній “Ілон Маск”.
Проголосуймо на даний проєкт! Зробім наше місто ще  комфортнішим, зручнішим для нас і наших гостей.
 
Посилання для голосування:
 
Громадський бюджет

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *