Мікс з ютубпроєкту «Погляд Фазекоша»: Містика в житті та політиці

Минув рік, як стартував  авторський ютубпроєкт «Погляд Фазекоша». Було зроблена 35 відеофільмів з громадськими та політичними діячами Закарпаття та України. Розглядали різні теми: впливові особистості та політики, вибори, нова виборча система, розвиток міста Мукачева та Закарпатської області, питання русинства та історія і культура краю.

Окремою темою ютубпроєкту була тема «Містика в житті та політиці». На дану тему було знято 4 відеофільми з участю  відомого українського адвоката Вадима Хабибулінна, голови Колегії адвокатів Київської області;  Андрія Мішина, кандидата політичних наук, полковника запасу СБУ, експерта у сфері міжнародної безпеки; Володимира Мулика, конфліктолога, підполковника запасу СБУ, політичного консультанта; Михайла Темнова, правозахисника, юриста, письменника

В даному відеофільмі ми зробили мікс («солянку») з трьох відеофільмів, в якому ми виділили самі цікаві вислови названих нами гостей проєкту. Приведемо декілька з них.

Вадим Хабибуллін

Питання ведучого:

  • Зараз я виходжу з Вами. Ось там за кутом стоїть диявол, а там господь Бог. Запитання дияволу і запитання Богу.
  • Скоріше це буде не запитання, а буде прохання. Господа я попрошу: «Не пускай мене в рай, а пробач всім і помилуй всіх людей на планеті». А дияволу я скажу: «Хочеш, щоб я залишився тут на завжди? Але відпусти всіх і помилуй. Хай вони йдуть до господа Бога.

Володимир Мулик

  • Один з відомих політиків і філософів сказав: «Не можна змінити систему, якщо сам знаходишся в цій системі». Це можна зробити, якщо знаходишся поза системою.
  • Система реформування на чужій території є триступенева:
  1. Змінюємо «імена» державних інститутів управління і правоохоронних органів. Це в нас зараз і відбувається. Поліція замість міліції, офіс президента замість адміністрації президента.
  2. Підсилюємо та змінюємо «ритуали» і традиції. Сьогодні, наприклад, ходіння в масках стало не просто необхідністю, але вже стало політичною традицією.
  3. Малюємо картину майбутнього. Всі будемо спілкуватися одною мовою і другою державною мовою стане англійська.
  • Бачимо, що це все у нас уже відбувається.

Андрій Мішин

  • Я думав, що прийде новий президент,  розумніший за попереднього і я буду непотрібним. А виявилось, що після Кучми все йшло нижче і нижче.
  • Коли стали голосувати емоціями, а не розумом, то з того часу ми почали скочуватися вниз. Все пішло на емоціях. Змінилася подача самих новин. Якщо, наприклад, в 70-ті роки новини подавались як факти, то зараз основою новин є емоціональна складова.
  • Банди – це групи, які організовані за політико-економічними інтересами. СБУ і Прокуратура є їх складовими.
  • Щоб реформувати нашу систему – треба відірватися від корупції, яка вже щільно проникла в нашу систему управління державою.

Михайло Темнов

  • Ми переступили межу. Настав той час, коли Земля вже не може нас прогодувати. Можливо пандемія коронавірусу – це і є вихід з ситуації

Думаю, що приведені нами цитати заінтригували читача і глядача.

Приємного вам перекладу нашої «солянки», нашого міксу про політику, містику, адвокатуру і громадянське суспільство.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *