“Прокляття клану Кеннеді”: як покидали цей світ представники однієї з найвпливовіших родин США

Одне з наймогутніших і найбагатших сімейств Америки, клан Кеннеді, оповите легендами. Чого тільки варте так зване “прокляття Кеннеді”, яке нібито є причиною низки загибелі членів цієї сім’ї протягом вісімдесяти років. Наразі 22 представники сімейства Кеннеді пішли з життя трагічно, тому припущення про прокляття стають дедалі реалістичнішими…

Ланцюг відходів із життя членів сім’ї Кеннеді пов’язують із прокляттям

Цепь уходов из жизни членов семьи Кеннеди связывают с проклятиемСім’я Джозефа Кеннеді.

Вважається, що ланцюг таємничих інцидентів і дивних смертей нащадків одного з найіменитіших родів США відбуваються не просто так. І про “прокляття Кеннеді” в пресі згадують щоразу, коли помирає хтось із цього сімейства. Клан заснував Джозеф П. Кеннеді-старший, талановитий політик і бізнесмен, який для майбутнього успіху своїх нащадків зробив дуже багато.

Американський мультимільйонер Джозеф Патрік Кеннеді (праворуч) зі своєю дружиною Роуз Кеннеді (другий праворуч) і вісьмома з їхніх дев’яти дітей (зліва направо): Едвардом, Джин, Робертом, Патрицією, Юніс, Кетлін, Розмарі та Джоном Ф. Кеннеді (який згодом став 35-м президентом США).

Сам він пішов із життя у поважному віці 81 року, через 8 років після перенесеного інсульту, але за життя йому довелося поховати четверо своїх спадкоємців із дев’яти. І смерті представників сім’ї були достроковими, часто трагічними і часом навіть загадковими. Одна з дочок загинула внаслідок авіакатастрофи, одного сина забрала Друга світова, а двох застрелили.

Сім’я Джона Кеннеді.

Онуків Джозефа П. Кеннеді-старшого теж переслідувало родове прокляття: то вони гинули за загадкових обставин, то внаслідок трагічних інцидентів, то через смертельні недуги.

Секретна хвороба Розмарі

Розмарі була однією з дочок Джозефа Патріка Кеннеді-старшого, і за сумісництвом сестрою майбутнього 35-го американського президента Джона Кеннеді. На відміну від інших своїх родичів, публічною персоною дівчина не була, а в якийсь момент і зовсім зникла з радарів. Родині вдавалося тримати в таємниці те, що з нею трапилося протягом тривалого часу.

Непростою Розмарі була з дитячих років. У дівчинки виявили дислексію, пізніше виявили істерію і депресію. Варто сказати, що Розмарі природа обдарувала красою, і на публіці вона поводилася пристойно, захоплюючи інших манерами. Однак, контролювати поведінку дівчини за зачиненими дверима було непросто: вона конфліктувала з близькими, втікала з навчальних закладів, лякала спалахами агресії.

Розмарі (праворуч) із сестрою Кетлін (ліворуч) і матір’ю перед представленням королю і королеві.

Розв’язувати проблему взявся батько Розмарі. Його увагу привернула нова на той момент методика лікування, яка вже набирала обертів, — лоботомія. Її нарекли навіть панацеєю від усіх психічних захворювань. Оскільки методика ця тільки з’явилася, ще не було відомо, до яких негативних наслідків вона може призвести. Лікар, на ім’я Волтер Фріман у фарбах розписав нещасному батькові, яка хороша лоботомія, запевнив його, що після неї дівчина стане спокійною і вилікується. Батько, який бажає вилікувати свою дочку, погодився, але все виявилося даремно.

Лоботомія не те що не допомогла Розмарі, вона призвела до страшних наслідків. У підсумку нещасна дівчина перетворилася за інтелектом на дворічну дитину, позбулася вміння нормально ходити й обслуговувати себе в побуті. У такому стані Розмарі дожила до віку 86 років.

Загибель у небі

Гибель в небеДжозеф П. Кеннеді-молодший

Одразу кілька членів родини Кеннеді загинули, перебуваючи в небі. Першою жертвою став Джозеф П. Кеннеді-молодший — старший син Джозефа П. Кеннеді-старшого. Хлопець був перспективним, йому пророкували кар’єру успішного політика. Його життя обірвалося в період Другої світової 1944 року. Літак, яким він керував, перевозив вибухонебезпечний вантаж через Ла-Манш. Стався вибух і Джозеф загинув.

Кейтлін Кеннеді-Кавендіш.

У 1948 році знову літак став причиною загибелі ще однієї представниці родини. Кейтлін Кеннеді-Кавендіш прямувала на Рів’єру з Парижа на гвинтовому літаку. Борт потрапив у шторм і пілот не зміг вийти з нього без негативних наслідків. У результаті політ закінчився катастрофою літака і загибеллю всіх людей на борту.

Джон Ф. Кеннеді-молодший і його дружина Керолін

Минуло півстоліття і життя ще двох із родини Кеннеді обірвала авіакатастрофа. У 1999 році син Джекі і Джона Кеннеді — Джон Ф. Кеннеді-молодший і його дружина Керолін з Нью-Джерсі прямували на літаку на весільну урочистість свого друга в Массачусетс. На борту також перебувала сестра Керолін, а пілотом виступив сам син Джона Кеннеді. Над Атлантикою сталася авіакатастрофа. Потім встановили, що винуватцем трагедії був пілот, який зробив помилку.

Джон Фіцджеральд і Роберт Кеннеді — дві кулі для двох братів

Джон Фицджеральд и Роберт Кеннеди – две пули для двух братьевДжон і Роберт Кеннеді.

У день, коли було вбито одного з найулюбленіших і найяскравіших американських лідерів, Джона Кеннеді, Америку було вражено. Це стало одним із найгучніших і найбільш обговорюваних злочинів століття. Сам він був молодий і успішний, а його президентство – багатообіцяючим і таким, що вселяє надії. Але життя його обірвав Лі Гарві Освальд, який застрелив 35-го главу Білого Дому під час його поїздки в Далласі. До речі, якраз після цього випадку і заговорили про “прокляття Кеннеді”.

Брат Джона, Роберт, був не менш яскравим і успішним, ніж його рідний брат американський президент. Він теж будував блискучу кар’єру політика. Через 10 місяців після загибелі брата він залишив посаду генпрокурора за власним бажанням. Після цього він став сенатором від Нью-Йорка, на нього покладали надії багато американців, бо бачили в ньому людину, яка здатна розв’язувати питання з В’єтнамом.

Роберт вирішив наслідувати приклад свого брата і податися в президенти. Він ішов до своєї мети впевнено, переміг на праймеріз у Каліфорнії. І якби не трагічна смерть, історія США могла б бути зовсім іншою. 5 червня 1968 року Роберт Кеннеді був застрелений 22-річним палестинцем Сераном Серханом. Це було актом протесту проти політика, який мав необережність висловити публічно свою підтримку Ізраїлю в палестино-ізраїльському конфлікті.

Заборонені речовини та алкоголь

Запрещенные вещества и алкогольДевід Кеннеді.

Девід Кеннеді, який ледве вижив в аварії, в яку потрапив разом зі своїм братом і його дівчиною 1973 року, мав згубну пристрасть. Від наркотичної залежності його лікували неодноразово, але все було марно. Його любов до психотропних речовин зрештою призвела до смерті 1984 року. Причиною стало передозування. Хлопцеві виповнилося 28 років.

Мері Річардсон Кеннеді.

Ще одним членом сім’ї, яку погубили погані звички, була Мері Річардсон Кеннеді. Дівчина стала дружиною Роберта Кеннеді-молодшого у 1994 році, у пари народилося четверо спільних дітей. Але ось сімейну ідилію побудувати пара так і не зуміла. Річ у тім, що жінка приохотилась до спиртного і заборонених речовин. Мері сідала в нетверезому стані за кермо, за що її кілька разів штрафували, а потім і зовсім відібрали права. Чоловік від цього всього втомився і 2010 року вирішив розлучитися. Через два роки її знайшли бездиханною у власному будинку. У Мері у віці 52 років сталося передозування антидепресантами, що коштувало їй життя.

Сірша Кеннеді-Гілл.

У 2019 році померла 22-річна Сірша Кеннеді-Гілл, онука Роберта Кеннеді та племінниця Девіда Кеннеді, якого ще до її народження погубили наркотичні речовини. Дівчину знайшли без ознак життя вдома. Причиною назвали передозування. Сама дівчина за життя зізнавалася, що ще в школі в неї була депресія.

Клан Кеннеді продовжує розвиватися, поповнюючись новими членами, і цікаво дізнатися, який вигляд має сьогодні молоде покоління сумнозвісної династії.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *