Не пустили до лікарні: жінка з Covid-19 народила дитину на землі під стінами медзакладу (відео)

У Черкасах жінка народила просто на землі під закрuтою обласною лікарнею, тому що мала пoзuтuвнuй тест на коронавірус.

Дитину Євгенії Кіркичі прийняв її чоловік Олександр.

Як розповів чоловік, народжувати його дружина мала не тут, але вся сім’я перехворіла на COVID-19. Тому він привіз породіллю, перейми у якої почалися посеред ночі, в обласну лікарню. Ця установа приймає інфікованих пацієнтів.

У дорозі Олександр зателефонував лікарці, яка й мала приймати пологи, якби не коронавірус. Та, зі свого боку, зателефонувала своєму колезі з обласної лікарні. Однак двері посеред ночі їм ніхто не відчинив.

«У мене вже доходило до істерики: кричати не було сенсу, тут ніхто не відчиняє. Ми телефонували, я тричі бігав до дівчат на інший вхід, вони також нічим не допомогли. Я просив про допомогу, у мене дружина народжувала», – розповів Олександр.

У результаті жінка народила дитину під вишнею на розстеленій куртці чоловіка. Під лікарню з дому приїхала лікарка, проте дитина була вже на руках у батька.

Батько показав місце, де народився малюк
Коли немовля з’явилося на світ, двері лікарні відчинили й до породіллі підійшов медперсонал.

«Бригада вийшла з інвалідним візком, я не розумію, чим вони думали, вибираючи такий візок. Вона не могла сісти, вона була в штанях, штани приспущені, дитина в руках, плацента не перерізана, вона не могла сісти. Вони не поспішаючи пішли.

Знаєте, що мене найбільше здивувало? Усі були дуже повільні, за винятком лікарки, яка їхала. Усі були дуже повільні, ніхто не поспішав, у всіх усе було добре», – поділився чоловік породіллі. Пуповину перерізали вже в пологовому залі.

В обласній лікарні пологи на землі назвали неординарною ситуацією. Вони пояснили, що жінці варто було викликати швидку. Крім того, молодий батько пішов до загального приймального відділення, а треба було в перинатальне. А вже звідти жінку направили б до «коронавірусного».

Заступниця головного лікаря Черкаської обласної лікарні Наталія Лакуста заявила, що затримка з персоналом відбулася тому, що медикам потрібно багато часу, щоб одягнути захисну уніформу.

У лікарні пообіцяли провести службове розслідування.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *