Найдальша планета Сонячної системи

Об’єкт, який отримав тимчасове найменування 2015 TG387, обертається навколо Сонця по сильно витягнутій орбіті. Відстань до світила в перигелії становить 65 астрономічних одиниць.
Для порівняння, Плутон в перигелії зближується з Сонцем до 34 а.о., а Сатурн — всього до 10 а.о.Самая далекая планета Солнечной системы З відомих на цей час карликових планет далі від Сонця розташовані тільки 2012 VP113 і Sedna, перигелії яких знаходяться в 80 і 76 а.о. від нашого світила відповідно. Але 2015 TG387 переміщається по істотно більш витягнутій орбіті й в афелії знаходиться у 2300 а.о. від Сонця.
Рік на цій планеті триває 40 000 земних років і 99% цього часу вона невидима для сучасної техніки — до неї надто далеко. Її виявлення стало можливим оскільки планета наблизилася до Сонця. По всій видимості, там зараз літо, але воно дуже не схоже на наше — там, в будь-якому випадку, холодно, темно і немає атмосфери.Самая далекая от Солнца планетаДіаметр планети складає близько 300 кілометрів. Більше про неї сказати майже нічого не можна.
Виявлена ​​нова планета була в ході пошуку таємничої Планети X – це гіпотетичний об’єкт з масою істотно більша за земну, що обертається навколо Сонця далеко за орбітою Плутона. Проведені вченими розрахунки показують, що орбіти Плутона і декількох інших малих планет мають дивні речі, які можуть бути пояснені гравітацією якогось великого і дуже віддаленого об’єкта. В тому числі вона може виявитися причиною незвично витягнутої орбіти 2015 TG387.

Новий світ вперше спостерігався у 2015 році (з цим пов’язані перші чотири цифри назви) на японському 8-метровому телескопі Subaru, розташованому в обсерваторії Мауна-Кеа на Гаваях. У наступні роки спостереження вели також телескопи Magellan (Чилі) і Discovery Channel в Аризоні. Метою спостережень було точне визначення параметрів орбіти планети.

Популярная механика

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *