НА ШЛЯХУ ДО КОЛАПСУ

За останні дні ми втратили Вугледар і Невське. Яке колись #ПДМШ допомагав захищати «Дикому полю» – розформованому бойовому підрозділу, командир якого наразі під слідством. Як і тисячі інших українських офіцерів…

Сьогодні почув оновлену цифру СЗЧ – близько 120 тис. І це тільки зареєстрованих в ДБР кримінальних проваджень. Це означає, що реальна цифра значно вища.

Окрім окремих військових організмів, які у всіх на слуху, але є радше винятком, аніж правилом, демотивація воювати за ТАКУ Україну зростає в геометричній прогресії.

Влада живе в паралельній реальності, в якій планує найближчим часом перемогти путіна і вийти на кордони 1991 року. А принагідно краде з перевиконанням будь-яких планів.

Захід боїться великої війни на Близькому Сході, бо йому просто не вистачить озброєнь на дві тривалі повномасштабні війни. А волю воювати й захищати на полі бою «демократичні цінності» він після афганської та іракської авантюр втратив надовго.

Все це означає, що вже цієї зими нас може чекати серйозна катастрофа на фронті, остаточна зневіра народу в спроможності цієї влади привести країну до перемоги, обвал рейтингів Зеленського та загроза втрати керованості державою (яка на цих рейтингах тримається) в тилу.

Хочеться вірити, що росія теж на межі колапсу. Але ознак цього поки небагато.

Чи це фатум? Наразі ні. Але певність у власній винятковості, зарозуміла затятість у власних помилках, втрата зворотного звʼязку із власним народом та небажання дивитись трагічній правді у вічі робить катастрофу майже невідворотною.

На жаль…

Геннадій Друзенко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *