20 продуктів, які принесуть максимальну користь, якщо їсти їх разом

Ці продукти хороші самі по собі, але якщо ви їсте їх парами, вони допомагають нам засвоювати поживні речовини, що містяться в них, ще ефективніше.

Яблука і чорний шоколад

Таке поєднання не можна назвати традиційним, але спробувати варто, адже фермент катехін, що міститься в яблуках, і антиоксидант кверцетин разом творять чудеса: зміцнюють імунітет, активізують мозкову діяльність, покращують роботу серця і судин і знижують ризик онкологічних захворювань.

Вівсяні пластівці й свіжовичавлений апельсиновий сік

Вівсянка і апельсиновий сік є відмінними джерелами фенолів. Це означає, що вони покращують роботу травної системи і допомагають виводити з організму шлаки і токсини.

Свинина і брюссельська капуста

Свинина занадто жирна, щоб їсти її щодня. Однак в цьому м’ясі міститься селен, який пригнічує ріст ракових клітин. Подавайте страву зі свинини з брюссельською капустою — в ній міститься органічна речовина сульфорафан, що підвищує ефективність селену в 13 разів.

Помідори і печінка

Нестача заліза в організмі може призвести до нездужання, хронічної втоми, уповільнення метаболізму та проблем із серцем та судинами. А ось залізо, яке міститься в печінці, добре засвоюється тільки разом з вітаміном С, і тут на допомогу приходять помідори — в них міститься аскорбінова кислота.

Петрушка і лимон

Петрушка добре поєднується з цитрусовими. Залізо, що міститься в зелені, допомагає вітаміну С краще всмоктуватися в кров. Цей важливий вітамін відповідає за міцний імунітет і хороший обмін речовин.

Овочі та йогурт

Вибирайте натуральний йогурт без барвників, консервантів і цукру. У ньому міститься багато кальцію, а він покращує роботу шлунка і нормалізує мікрофлору кишківника. Варто додати в нього овочі, наприклад, моркву або селеру, і ви отримаєте блюдо, повне купи вітамінів. А клітковина, що міститься в овочах, допомагає кальцію краще засвоюватися.

Авокадо і шпинат

Це улюблена пара всіх дієтологів — шпинат містить вітамін А і лютеїн, але для того, щоб вони помітно вплинули на стан нашого організму, потрібні корисні рослинні жири, що містяться в авокадо. І тоді ефект гарантований — робота травної системи значно покращиться.

Зелений чай і лимон

Зелений чай з лимоном відмінно втамовує спрагу і додає нам енергії. Зелений чай містить кахетини, які відповідають за довголіття і міцний імунітет. А якщо додати в нього лимон, то вітамін С посилить цей ефект в кілька разів.

Помідори і оливкова олія

Те, що це дуже смачне поєднання, вам підтвердить кожен італієць. Слід зазначити, що жителі Італії рідко страждають серцево-судинними захворюваннями, і цьому є пояснення. Лікопін, що міститься в помідорах, покращує роботу серця і судин, перешкоджає виникненню атеросклерозу і злоякісних пухлин. А в поєднанні з жирами засвоюється організмом набагато краще, ніж без них.

М’ясо і розмарин

М’ясо є важливим джерелом білка, але важливо правильно його готувати. Дієтологи категоричні: тільки відварювання або тушкування. Якщо м’ясо запікати або смажити, це може призвести до утворення канцерогенних сполук. Але цього небажаного ефекту можна уникнути, якщо правильно підготувати м’ясо – замаринувати його, додати розмарин. Він корисний сам по собі, а антиоксиданти, які в ньому містяться, перешкоджають утворенню шкідливих речовин. коли печемо м’ясо в духовці.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *