Фіцо вперше після замаху виступив на публіці та прокоментував візити Орбана до Києва і Москви

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо з’явився на публіці вперше після замаху у середині травня.

Про це повідомляє портал Pravda.sk.

Видання зазначає, що захід відбувся у суворих умовах безпеки. У замок, в якому і відбувався виступ, допускалися лише запрошені гості – міністри, депутати, посли та бізнесмени.

При цьому громадськість та ЗМІ могли спостерігати за тим, що відбувається, з найближчого пагорба, і слухати через телеміст.

У своєму виступі Фіцо відкинув прогресивні та ліберальні ідеології, які, за його словами, «поширюються як рак і подібні до отрути». Прем’єр також додав, що хоче змінити Конституцію, щоби побудувати ще сильніший бар’єр проти ліберальної ідеології.

Трохи пізніше він торкнувся питань зовнішньої політики та висловився про нещодавні поїздки прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана до Києва та Москви.

«Я хочу висловити своє захоплення прем’єр-міністру Угорщини за те, що він без вагань поїхав до Києва та Москви. Якби мій стан здоров’я дозволяв мені поїхати, я із задоволенням приєднався б до нього», – сказав політик.

Нагадаємо, замах на прем’єра Словаччини Роберта Фіцо було скоєно 15 травня у місті Хандлов: у нього кілька разів вистрілив 71-річний письменник. Він був затриманий на місці, йому висунули звинувачення.

Фіцо після замаху госпіталізували до місцевої лікарні, він переніс дві операції. Вже 5 червня політик виступив із першою заявою після замаху.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *