Чи справді немає фотографій Ніла Армстронга на Місяці? (відео)

Якщо чесно, то фотографій сміттєвих мішків на Місяці більше, ніж Армстронга, але причина цього досить очевидна.

Запитання, яке час від часу спливає в Інтернеті (і не від звичайних вірян у теорії змови та всілякі інші дивацтва): чому так мало фотографій Ніла Армстронга на Місяці, першої людини, яка ступила на Місяць 21 липня 1969 року, якщо стверджується, що він там був?

армстронгА ось Базза Олдріна активно фотографували.

Є люди, які вважають, що фотографій Ніла Армстронга на Місяці взагалі не існує. Але це не так. Насправді фотографії першої людини на Місяці існують, а також є безліч відеоматеріалів.

армстронгНіл Армстронг відбився у візорі Базза Олдріна.

Але, треба визнати, що його фотографій дуже мало. І, як сказано вище, сміттєві мішки, які екіпаж залишив на місячній поверхні, присутні на більшій кількості фотографій, ніж Ніл Армстронг.

армстронгНе найкращий ракурс Армстронга.

Фотографій Армстронга на Місяці всього дві — на одній він відбивається в козирку Базза Олдріна, а на іншій зображений зі спини.

Є й інші зображення Армстронга на Місяці, хоча вони були зроблені кінокамерами, встановленими на борту місячного модуля. На одному з них він разом із Баззом Олдріном підіймає прапор, а на іншому чітко видно його обличчя.

армстронгОбличчя Ніла Армстронга, видиме на кадрах з камери Місячного модуля.

Причина ж відсутності фотографій досить проста: Армстронг тримав камеру в руках більшу частину часу, проведеного на Місяці. У результаті з’явилося безліч фотографій Базза Олдріна на Місяці, хоча обидва пізніше говорили, що абсолютно не звертали уваги на те, хто потрапив на знімки, бо були зосереджені на виконанні поставлених завдань, а не на селфі.

Нижче ви можете подивитися відновлення кадри хроніки роботи екіпажу Аполлона 11 на Місяці (три години, англійською мовою).

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *