Подорожі інопланетян через приховані виміри: гіпотеза гарвардського професора

У пошуках доказів існування позаземного життя вчені активно вивчають різні теорії та гіпотези, деякі з яких можуть здатися вельми незвичайними. Одну з таких сміливих ідей висунув Аві Леб, ізраїльсько-американський астрофізик із Гарвардського університету, який отримав прізвисько “мисливець за інопланетянами”.

У новому документальному фільмі “Паранормальний зв’язок з НЛО” професор Леб висловив припущення, що інопланетяни, які перебувають на значно вищому технологічному рівні, могли розробити спосіб подорожувати через приховані виміри, створені під час експериментів на Великому адронному колайдері (ВАК) в Європейській організації ядерних досліджень (ЦЕРН) у Женеві.

ВАК, будучи найбільшим і найпотужнішим прискорювачем частинок у світі, використовується вченими для відтворення умов, що існували в момент Великого вибуху, з метою вивчення зародження нашого Всесвіту. Під час цих експериментів дослідники ЦЕРН шукають докази існування додаткових просторових вимірів і певних частинок, які могли б підтвердити цю теорію. У 2012 році їм вдалося виявити бозон Хіггса, відомий як “частинка Бога”, що стало важливою віхою в розумінні механіки Всесвіту.

гипотезПрофесор Аві Леб.

“Ми бачимо тільки три виміри в нашому повсякденному житті. Але ідея полягає в тому, що інші згорнуті в крихітні розміри. І ми не можемо їх виявити, поки не запустимо частинки з винятково високими енергіями, які досліджуватимуть ці крихітні масштаби”, – пояснює Леб.

Він додає, що якщо існують додаткові виміри, то реальність, з якою ми знайомі, поширюється і на них. У цьому разі можна уявити життя в більш ніж трьох просторових вимірах, яке буде набагато різноманітнішим і цікавішим.

“Подорож через додаткові просторові виміри створила б набагато більше можливостей для будь-якого контакту”, – зазначає професор Леб, натякаючи, що сліди таких контактів могли б бути зафіксовані в експериментах на ВАК.

Імовірність виявлення інопланетних технологій у результаті таких експериментів залишається вкрай маленькою. Однак учені не виключають, що якщо високорозвинені позаземні цивілізації існують, вони могли б знайти спосіб використовувати додаткові виміри для міжзоряних подорожей.

Минулого року професор Леб висунув припущення, що наш Всесвіт та інші могли бути створені в лабораторії інопланетянами, що володіють богоподібним інтелектом. Він виявив на дні океану фрагменти, які, на його думку, можуть мати міжзоряне походження, що послужило б доказом існування інопланетян і дало уявлення про їхні технологічні можливості.

Попри активну критику своїх ідей, Леб вважає, що було б “зарозумілістю думати, що ми самотні й у нас немає сусідів”. Він вказує на десятки мільярдів планет у нашій галактиці Чумацький Шлях і сотні мільярдів схожих галактик у спостережуваній частині Всесвіту, які потенційно можуть містити цивілізації та форми життя, подібні до нашої.

Хоча гіпотеза про подорожі інопланетян через приховані виміри може здатися фантастичною, вона змушує замислитися над можливими реаліями, що виходять за рамки нашого нинішнього розуміння. Наукова спільнота продовжує вивчати незрозумілі феномени й шукати відповіді на фундаментальні питання про походження і будову Всесвіту, залишаючи двері відкритими для найсміливіших ідей і теорій.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *