Едуард Тополь: росії загрожує смертна кара

Введення смертної кари невідворотне, вона стане реанімованою, як у давнину, розвагою широких трудящих мас.

Якщо ви думаєте, що цим заголовком я оббріхую світле майбутнє своєї географічної батьківщини, то ось поетапна логістика цього регресу:

Етап перший. Масовий призов убивць і кримінальників у ПВК “Вагнер” з індульгенцією на звільнення від будь-яких злочинів у минулому і майбутньому. Конкретно це має такий вигляд: педофіл, ґвалтівник і вбивця з Новосибірська, який отримав термін і був рекрутований у в’язниці на війну з Україною, після шестимісячного, за контрактом, перебування на фронті повернувся в рідне місто й у званні героя нової вітчизняної війни викладає у школах “Уроки мужності” дітям, яких він ще нещодавно розбещував і ґвалтував.

І це не поодинокий випадок. За час війни з Україною в Росії спорожніли десятки в’язниць і виправних колоній (за винятком тих, де перебувають політв’язні), і тисячі кримінальників, бандитів, грабіжників, педофілів, ґвалтівників, убивць і збоченців, пройшовши шестимісячний “штрафбат” у Бучі, Бахмуті та Мелітополі, повертаються з фронту в тил у статусі непідсудних відтепер героїв і можуть безкарно творити нові злочини, страшніші за давнішні. (Тридцять років тому таких називали “афганцями”, цікаво, як тепер називатимуть цих “героїв” – “українцями”?)

Але подивимося на цей факт трохи ширше. Про що говорить школярам ця нова практика? Вона наочно, вустами бувалого кримінальника й убивці, говорить про те, що до призовного віку ти можеш скоювати будь-які злочини — грабувати, ґвалтувати й навіть вбивати, а потім “проявити мужність”, виживши на війні з “укропами”, і ти вже герой, гуляй, рваніно, від рубля і вище! Тобто, влада запроваджує все-юнацьке свавілля і, практично, легальну масову кримінальщину.

Етап другий. Демонстративні тортури. У принципі, за часів радянської влади тортури застосовувалися завжди, але приховано, навіть сталінське гебе соромилося визнавати їх застосування. Але тепер, починаючи з 22 березня 2024 року, путінське фесбе не соромиться, а відкрито і навіть по ТБ демонструє відрізання вух і тортури електрострумом. Під час допиту чеченця Асхаба Успанова, який першим попався ввечері 22 березня силовикам під руку на автобусній зупинці далеко від Крокус Сіті Холу, “російські силовики застосували тортури, зламали йому ребра, хребет, відбили нирки, також на тілі залишилися сліди задухи та повсюдні гематоми” – повідомляє чеченський телеграм-канал 1ADAT. За дві години, поки дружина Успанова їхала у відділ поліції, Успанова забили на смерть, продемонструвавши, що сьогодні в Росії життя людини не варте і сушки-баранки, які так любить мудрий лідер прогресивного людства Володимир Путін. А гуманістка Симоньян публічно це підтвердила, заявивши: “Тут вам не Норвегія!”.

Для чого така відвертість? Щоб за допомогою численних симоньянових фейків та інтернет-ботів висловити “всенародне схвалення” застосуванню тортур і тим самим зіштовхнути населення ще нижче, у варварство. Адже відомо, що якщо сто найнятих брехунів скажуть на чорне біле, то до них долучиться ще сотня не куплених, а далі ця брехня розростеться до “всенародної правди”, і тортури стануть буденною практикою.

Етап третій. Смертельна кара. Насправді показова смертна кара критикам путінського режиму практикується давно: убивство Політковської, Литвиненка, Березовського, Нємцова, Магнітського, Пригожина, Навального… (Два з них — убивство Політковської та Нємцова — здійснилися як подарунок Путіну в день його народження 7 жовтня!) Але все ж смертельний вирок, винесений потайки, вдається реалізувати не завжди — порятунок Скрипалів, невдале отруєння Бикова, Навального, Яшина тощо тому підтвердження…

А Путіну потрібен новий легальний спосіб налякати всіх непокірних, які наважилися нести квіти на могилу збурювача путінського спокою Олексія Навального, і страшилка читачам “екстремістів” Акуніна, Глуховського, “Медузи”, ФБК, КонтинентUSA і глядачам Дудя і Ходорковський-Life.

Та й поміркуйте самі: ввели “іноземних агентів” – не допомогло, народ цих агентів читає і дивиться в заборонених соцмережах, ввели тавро “екстреміст” – знову не допомогло, навіть якісь пересічно-прості обивателі надсилають відео всяким антипутінським ЗМІ. Тому, як за радянської влади, нинішня влада ініціює багаторазово перевірений “почин знизу” – вимогу чергових “уралвагонзаводовцев” і депутатів Думи на застосування смертної кари. І її, звісно, буде запроваджено — з повної згоди Зорькіна буде ще раз переписано Конституцію. Тому що закон Ньютона “сила дії дорівнює силі протидії” Путін переписав із моменту вступу на посаду президента: на силу протидії своїй владі він уже 20 років застосовує силу, яка перевершує силу “рязанського цукру”, гексогену, “Новачка”, ФСБ, Прокуратури і “Національної гвардії”.

Тому введення смертної кари невідворотне, вона стане реанімованою, як у давнину, розвагою широких трудящих мас і дасть, нарешті, путінській владі можливість воістину смертельно лякати всіх незгодних. Адже щойно її введуть, під неї можна буде підвести будь-якого “екстреміста” – хоч усередині країни, хоч за її межами. Ось і подивимося, як тоді будуть вякати всілякі Дуди, Бикови, Невзорови, Ілларіонови, Смолянінови, Пєвчих, Тополі та їм подібні.

12 травня 922 року Ахмад ібн Фадлан, перший посол арабського халіфа, прибув до Приволзької Булгарії. “У Булгарії, — йдеться у Вікіпедії, — Ібн Фадлан бачив русів, які прибули туди для торгівлі, і залишив цінний опис їхніх обрядів, включно зі свідоцтвом про спалювання знатного руса в човні з рабинею”. Мандрівний щоденник Ахмада ібн Фадлана переклали й видали російською мовою в 1939 році, але цей переклад стилізований під  давньоперсидський стиль, тому я дозволю собі переказати його своїми словами. Ібн Фадлан свідчить, що “ще одне диво слов’ян: у їхніх лісах є дерево, з якого тече рідина, смачніша за мед. Якщо випити багато цієї рідини, вона п’янить, як вино. Але головний напій слов’ян — медовий набіз, який вони п’ють без міри й стільки, що можуть і померти з кубком у руці. Багато хто зі слов’ян сповідує іслам, а їхній цар підлещується до арабського халіфа до такої міри, що навіть відправив до нього листа з проханням надіслати йому грошей на будівництво фортеці для захисту від хозарських військ. Бажаючи навернути в мусульманство всіх слов’ян, халіф одразу ж і надіслав йому ці гроші, і ще караван дорогих подарунків”. (Згодом виявилося, що і фортеця не була побудована, і грошовий транш слов’яни халіфу не повернули.) “А якщо вони побачать серед себе людину, що володіє рухливістю і знанням, вони кажуть: “Цей найбільше гідний служити нашому Господу!” І вони кладуть їй на шию мотузку і вішають її на дерево, і вона висить так доти, доки не розпадеться на шматки. І так вони чинять з кожною людиною, присвяченою знанням речей”.

За такої кількості історичних скріп я не сумніваюся, що наступним кроком путінської влади буде виконання передсмертної мрії Йосипа Віссаріоновича про встановлення шибениць на Красній площі. Сталін збирався вішати на них євреїв, а Путін вішатиме росіян, хто ще володіє знанням речей. Тому я раджу всім, хто має рухливість, забратися з Росії скоріше, поки їм на шию не поклали мотузку.

Едуард Тополь

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *