Україна переходить 31 березня на літній час

Щороку українці переводять годинник: навесні — на годину вперед, а восени — на годину назад. І 2024 рік не виняток.

Навіщо потрібне переведення на літній час

Літній час — це час, який вводиться на літній період. Зазвичай годинник переводять навесні, на 1 годину вперед щодо стандартного часу (тобто зимового). Роблять це з метою раціональнішого використання світлого часу доби та економії електроенергії на освітлення, а також для синхронізації в часі з іншими країнами.

Коли в Україні переводять годинник на літній час 2024 року

На літній час в Україні переходять в останню неділю березня. 2024 року перехід на літній час буде в ніч з 30 березня на 31 березня, о 3:00. Переводять годинник у вихідний, щоб був хоча б день на адаптацію до нового часу. Сучасна техніка (комп’ютери та смартфони) переходять на новий час автоматично, перевести вручну потрібно буде кнопкові телефони та механічний годинник.

Як адаптуватись до переходу на літній час

Перехід на літній час — складніший, ніж на зимовий, але в обох випадках не надто добре відбивається на здоров’ї, оскільки порушуються біоритми організму людини. Після переходу на літній час потрібно буде вставати й лягати спати на годину раніше.

Чи потрібно переходити на літній час

Нині багато країн почали скасовувати цю практику. Її противники стверджують, що в сучасному світі люди мають дуже різний темп життя, і перехід на літню пору вже не приносить великого ефекту.

*****************

Шановні добродії, дорогі українці, долучайтесь до допомоги ЗСУ. За ваші кошти БФ “Полонія” придбає для наших ЗСУ автомобілі та іншу необхідну техніку і матеріали. Вся інформація про використання Ваших коштів буде публікуватись на сайті fenixslovo.com:

Одержувач:  БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ “БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД “ПОЛОНІЯ”

 Код Одержувача:        45182991

Банк Одержувача:       АТ «ОТП БАНК» в м. Київ

МФО                                300528

Рахунок №                     UA743005280000026000000034874

Для допомоги ЗСУ.

РАЗОМ МИ ПЕРЕМОЖЕМО!!!

Контактні дані для зв’язку:

stepansikora@gmail.com,   fenixslovo@ukr.net,  +380501657803, telegram, Viber, WhatsApp

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *