«Кишенькові» гроші Фазекоша. Звідки вони беруться?

Дивлюсь черговий  «відеошедевр» Олексія Фазекоша і ловлю себе на думці: звідки бере гроші Олексій Андрійович на різну відеомаячню? Адже сам він, навіть, одного речення не напише без 5-10 помилок. А знімання та монтаж відео – це для нього, як квантова механіка. Один такий «відеошедевр» коштує не менше 300-500 доларів США.

В очах страх. Чорна карма все-таки робить своє.

Уже майже рік пройшов з того часу, як шахрайським способом він виманив від одинокої жінки 21 тисячу доларів США. І після того, як я почав інформаційну війну проти свого «друга», то клієнти, яких би він міг кинути зникли з його «адвокатського» горизонту: ніхто вже не хоче зв’язуватись з аферистом і шахраєм. «Адвокатських гонорарів» вже немає. Зарплату Олексій Фазекош не отримує. «Керує» Радою адвокатів ось уже понад десять років на «громадських засадах».

За цей період не заплатив жодної копійки в Пенсійний Фонд, жодної копійки податку, жодної копійки страхового внеску. Цікаво, чому на це не звертають уваги податківці та відповідні правоохоронні структури?

Життя в постійному стресі не додає здоров’я. І ось уже нешанований мною Олексій Андрійович вимушений звернутись до лікарів. В понеділок (25 березня) в Києві, в одному медичному закладі йому зробили вдало операцію. Це дуже добре. Мені він потрібний живий, щоб постав перед судом і відповів за всі свої злочини, за сльози й поламані долі тих людей, які звертались до нього за адвокатською допомогою, а він їх кинув на конкретні гроші.  Середня сума «кидалова» – 5-8 тисяч доларів США. А число таких нещасних клієнтів вже перевалило через сотню.

Надання медичної допомоги тільки в теорії – безплатне, а в реальності це не малі гроші. І звідки вони у Фазекоша, якщо «гонорарів» зараз немає, а, як я  вже писав вище, «керує» він Радою адвокатів «на громадських засадах».

Так звідки?

А відповідь «лежить на поверхні». Це членські внески адвокатів регіону та неофіційна оплата свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю. Рада адвокатів Закарпатської області — рекордсмен по “створенню” адвокатів.

Членськими внесками адвокатів Фазекош розпоряджається, як своїми власними «кишеньковими» грошима. І оплачує всі медичні послуги, які надаються Фазекошу, бухгалтер Ради адвокатів Закарпатської області Віктора Юріївна Мателешко. І що саме цікаве, що для підписання різних фінансових документів Вікторії Юріївні не потрібно, навіть, підпису Олексія Андрійовича, в неї є факсимільна печатка зі зразком підпису Фазекоша.

І чи знає про ці шахрайські оборудки ревізійна комісія Ради адвокатів Закарпатської області (голова Анатолій Качайло)?

І чи знає про ці шахрайські оборудки Вища ревізійна комісія Ради адвокатів України (голова Максим Болдін)?

Хто, як не органу адвокатського самоврядування потрібно чітко дотримуватись Закону. Адже одним із завдань адвокатського самоврядування згідно з п. 5, ч. 1 ст. 44 Закону «Про адвокатуру і адвокатську діяльність» є «забезпечення відкритості інформації про адвокатуру та адвокатську діяльність».

Чи мають громадяни України, я вже не кажу про адвокатів, правдиву інформацію про адвокатуру та адвокатську діяльність? Можна ствердно сказати – НІ.

Навряд чи найдеться в адвокатських органах самоврядування і в інших країнах світу аналог Фазекошу.

Навряд чи найдеться людина в адвокатурах інших кран, яка б не маючи свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю, управляла б 12 років адвокатами цілого регіону, яке це дозволяє робити РАУ і НААУ Фазекошу.

Навряд чи найдеться в адвокатурах інших країн людина, яка б керувала 12 років органом адвокатського самоврядування і не заплатила жодної копійки в Пенсійний Фонд, жодної копійки податку та жодної копійки страхового внеску, як це робить Фазекош.

Навряд чи найдеться в адвокатурах інших країн людина, яка б розпоряджалася грошима органу адвокатського самоврядування, як своїми власними «кишеньковими» грошима, як це робить уже 12 років Фазекош.

Затвердження штатного розпису і кошторису ради адвокатів регіону, кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури здійснює конференція адвокатів регіону (п. 6, ч. 2, ст. 47 Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність»).

Чи проводилась така конференція адвокатами Закарпатської області у 2022 та 2023 роках? Ні не проводилась.

Хоча згідно з Законом конференція адвокатів регіону скликається радою адвокатів регіону не рідше одного разу на рік (ч. 1, ст. 47 Закону)

Так хто ж тоді затверджував Фазекошу бюджет і кошторис затрат на 2023 та 2024 рік? Ніхто. А для чого? Гроші Ради адвокатів Закарпатської області – це ж, як я писав вище, «кишенькові гроші Фазекоша. Тут, навіть, ревізійна комісія адвокатів області не указ Фазекошу. Адже, за «особливі заслуги» він має індульгенцію від самої голови РАУ і НААУ Лідії Ізовітової.

Згідно з ч. 1. 51. Закону «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» для здійснення контролю за фінансово-господарською діяльністю ради адвокатів регіону… утворюється і діє ревізійна комісія адвокатів регіону. Чи діє вона при Раді адвокатів Закарпатської області? Ні.

Але є ще один «запобіжник» від «розбазарювання» адвокатських грошей. Це Вища ревізійна комісія РАУ, яка створена для здійснення контролю за фінансово-господарською діяльністю Національної асоціації адвокатів України, її органів, рад адвокатів регіонів, Ради адвокатів України, кваліфікаційно-дисциплінарних комісій адвокатури, Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури, діяльністю ревізійних комісій адвокатів регіонів….(ч. 1, ст. 53 Закону). На жаль, за сім років Вища ревізійна комісія так і не змогла належним чином перевірити діяльність ревізійної комісії адвокатів Закарпатської області та витрачання коштів Радою адвокатів Закарпатської області.

Чому?

Про це я колись запитував,  при особистій зустрічі, у Лідії Павлівної Ізовітової. Переконливої відповіді так і не отримав.

Мабуть, багато має «скелетів у шафі», про які знає Фазекош, що шанована мною жінка, голова НАУ і РАУ Лідія Ізовітова, опустилась до рівня «адвоката самоучки», афериста і шахрая Олексія Фазекоша.

Заслужений юрист України, доктор юридичних наук Лідія Ізовітова і аферист, без свідоцтва адвоката Олексій Фазекош на одному рівні. “Делікатна” і смішна ситуація.

Згадав старий єврейський анекдот:

Як один юрист став 11-м чоловіком і залишився в “ауті” від першої шлюбної ночі…

“Будь ласка, будь ласкавим зі мною, адже я ще… дівчина!”

Сказати, що наречений був у шоці – це нічого не сказати.

Він здивовано запитує її: – “Але як? Як дівчина? Адже в тебе було цілих 10 чоловіків!

Як таке взагалі можливо?”

І тут наречена почала пояснювати: – Розумієш, мій перший чоловік був менеджером з продажу.

Він весь час барвисто описував мені, як це буде класно, але зрештою так нічого і не сталося.

– Чоловік №2 працював програмістом. Він весь час сумнівався — чи буде це працювати, тому тільки й робив, що зачинявся у ванній із журналами і наодинці налагоджував свою функцію.

– Чоловік №3 працював настроювачем. Він увесь час запевняв мене, що система продіагностована і за всіма параметрами має працювати ідеально, але так і не зміг запустити її.

– Чоловік №4 працював у телефонних продажах. Коли він отримував замовлення — ніколи точно не міг сказати, коли його буде доставлено.

– Чоловік №5 працював інженером. Він говорив, що розуміє, як загалом усе має працювати, але йому треба хоча б роки три на дослідження, впровадження і налагодження методу.

– Чоловік №6 працював у фінансах та адмініструванні. Він увесь час казав, що знає, що треба робити, але не був упевнений — чи входить це в його сферу обов’язків.

– Чоловік №7 був маркетологом. І хоча він мав чудовий продукт, він не вирішив, як його правильно позиціювати, і так і не вивів на ринок.

– Чоловік №8 був психологом і все, що він міг робити — так це годинами говорити про це.

– Чоловік №9 був гінекологом. Усе, що він міг зробити — подивитися туди, втомлено зітхнути і піти читати газету.

– Чоловік №10 займався колекціонуванням поштових марок. Все, що він робив, було… Ооох, як я за ним сумую. – … Але нарешті я вийшла заміж за тебе і передчуваю щось неймовірне!

– “Чудово” – сказав наречений: “Але чому ти в такому передчутті?” – Ну ти ж юрист. Тепер я точно знаю, що мене подмуть по повній програмі!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *