Лариса Криворучко: Національна асоціація адвокатів України (НААУ) програла черговий суд

НААУ не надала набір даних «Єдиний реєстр адвокатів» у формі відкритих даних на запит про доступ до публічної інформації. Хоча зобовʼязана це робити відповідно до Постанови КМУ №835. У НААУ вважають, що достатньо того, що ЄРАУ доступний користувачам на офіційному вебсайті.
Творять, що хочуть, виносячи незаконні рішення РАУ.
Суд визнав таку бездіяльність НААУ протиправною і зобов’язав надати набір даних «Єдиний реєстр адвокатів України» у формі відкритих даних.
Національна асоціація адвокатів України постійно програє суди громадянам і порушує Закон. Чому ?  Відсутність знань, некомпетентність, недолугість, НЕПОВНОВАЖНІСТЬ ?
Суд підтвердив, що НААУ є розпорядником інформації — асоціація має відповідні владні управлінські функції у сфері реалізації завдань адвокатського самоврядування, а тому є розпорядником публічної інформації стосовно інформації, повʼязаної з виконанням покладених на нього обовʼязків.
Також суд наголосив, що «усі розпорядники інформації незалежно від нормативно-правового акта, на підставі якого вони діють, при розв’язанні питань щодо доступу до інформації мають керуватися  Законом «Про доступ до публічної інформації».
Органи адвокатури ж навпаки люблять прикриватись ВНУТРІШНІМИ АКТАМИ (типу рішень РАУ) для невиконання своїх зобовʼязань.
Відтак суд чітко пояснив, що «відповідь розпорядника інформації про те, що інформація може бути одержана запитувачем із загальнодоступних джерел, або відповідь не по суті запиту вважається неправомірною відмовою в надані інформації».
Некомпетентність осіб з керівництва НААУ, які незаконно узурпували владу в адвокатурі України, вражає.
Возможно, это изображение текст
Возможно, это изображение текст

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *