Адвокат Лариса Криворучко звернулась з заявою в СБУ… Чому? Ч.1

2 березня на сайті fenixslovo.com була опублікована моя стаття «Мав честь відвідати «колгосп» Лідії Ізовітової, який офіційно називається «Радою адвокатів України». Ч. 5 із серії статей про «колгосп» голови НААУ Лідії Ізовітової. В якій крім чергової доказової бази про те, що голова Ради адвокатів Закарпатської області Олексій Фазекош, я зачепив болючу тему для адвокатури України – це відношення органів адвокатського самоврядування до адвокатів – зрадників, які сьогодні активно працюють на тимчасово окупованих територіях України, як адвокати рф і одночасно зберігаючи при цьому «своє місце» на офіційному сайті Національної асоціації України, в Єдиному реєстрі адвокатів України (ЄРАУ).

Чого наприклад вартує київський адвокат Тетяна Монтян. Це не просто зрадниця, це активний співробітник російських спецслужб, яка «зливала» координати цілей на території України для удару російських ракет, це активна учасниця різних російських пропагандистських «ток-шоу», на яких вона закликає росію, путіна чим скоріше окупувати Україну, вбивати українців. Від цієї «української адвокатеси» відрікся, навіть, власний син.

Яка реакція НААУ, Лідії Ізовітової на подібні дії своїх колег? Негативна? Ні скоріше позитивна.

Відкриваючи засідання РАУ, яке відбулося в Ужгороді 15-16 грудня 2023 року в Ужгороді,  голова РАУ та НААУ Лідії Ізовітова звернула увагу членів РАУ та запрошених гостей, що Верховна Рада України хоче «криміналізувати діяльність адвокатів, що залишилися на тимчасово окупованих територіях. У парламенті її хочуть прирівняти до злочину колабораційної діяльності». «Але давайте разом поміркуємо у такому напрямі: колабораціонізм – це співробітництво з владою ворога. А адвокатська діяльність – професійна, незалежна від держави. Вона жодним чином не пов’язана ні з політикою, ні з пропагандою, ні з агресією, – пояснила вона. – Більше того, саме на адвокатуру за Конституцією покладено реалізацію права кожного на правничу допомогу. Тож виходить, громадян, які залишилися на ТОТ (яка є Україною), позбавляють конституційної гарантії. А адвокатів, які наважаться виконувати Конституцію, пропонують карати як злочинців».

(https://imi.org.ua/news/advokata-shariya-pozbavyly-litsenziyi-i47812)

Ізовітова, нарешті, вирішила захищати адвокатів? Та ні, вона, просто, банально захищає зрадників України, здійснюючи злочин, реальним «посібництво державі –агресору» (ст. 111-2 ККУ), як ті адвокати України, які адвокати України, які тісно співпрацюють з ворогом, з рф. Про це пише у своїй заяві адвокат Лариса Криворучко у своїй заяві до СБУ та інших правоохоронних органах, а також державних установ.

Вчора на теренах ФБ знайшов цікавий саркастичний пост 7 річної давності Голови ради адвокатів Києва Інни Рафальської (яку Лідія Ізовітову, перевищуючи свої повноваження, як голова РАУ та НААУ та грубо порушуючи Закон «Про адвокатуру та адвокатську» змістила з посади, перевели всі кошти Ради адвокатів Києва на рахунок НААУ):

«Тому з колег, хто знайде хоч одне судове рішення за позовом НААУ в ІНТЕРЕСАХ АДВОКАТІВ, – приз -пляшка чудового віскі.». Зі слів шановної пані Інни, пляшка віскі до сих пір залишилась не відкритою.

На жаль, гіркий сарказм.

Адвокатів, і особливо, адвокатів – патріотів оперативно карає «інквізіцію» (за влучним висловом одного адвоката), КДКА. І за останні роки жодного позову в суд про утиски, погрози, переслідування, побиття адвокатів, з боку органів адвокатського самоврядування.

Наведу свіжий приклад. Минулого місяця один з мукачівських «авторитетів», бажаючи заволодіти великою сумою грошей, яку адвокат С., як заставу за свого клієнта, збирався в носити на відповідний рахунок в банк, побив адвоката. Адвокат зафіксував побої в медичній установі та подав заяву про злочин в поліцію, а також звернувся до активного соратника Лідії Ізовітової голови Ради адвокатів Закарпатської області Олексія Фазекоша.

Яка була реакція? Ніяка. А ні, була. Імітуючи, засідання Ради адвокатів Закарпатської області, на якому було присутньо, замість 18 членів, тільки – 8, де Фазекош “призначив” собі, грубо порушуючи Закон України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» ще 2 заступників. Смішно, як би не було гірко.

Була якась реакція з боку НААУ на незаконні дії неадвоката і афериста Олексія Фазекоша? Ніяка. Все таж активна підтримка з боку Лідії Ізовітової.

А це вже, можливо, з області конспірології? Хоча.

25 лютого 2022 року, на скільки мені стало відомо, з наявних документів, та свідчень адвокатів, мали відбутися одночасно дві події в адвокатурі України: засідання РАУ та звітно-виборча конференція Ради адвокатів Києва, на якій збирались обрати нового голову Ради адвокатів, замість незаконно зміщеної Інни Рафальської. В цій події, яка так і не відбулася через війну, яка розпочалася 24 лютого 2023 року нападом росії на Україну, хочу звернути увагу на три моменти:

1.    На ці два заходи активно запрошувались адвокати з усієї України, хоча до засідання РАУ мають відношення тільки члени РАУ, а їх кількість обмежена. А до звітно-виборчої конференції Ради адвокатів Києва мають відношення тільки адвокати Києва. Тому для чого була потрібна така активність в ті тривожні часи, коли вже, практично, всі посольства країн покинули України через можливий напад росії на Україну?

2.    Для організації проведення конференції адвокатів Києва був утворений Організаційний комітет з проведення конференції адвокатів міста Києва, головою якого став Красник Вадим Володимирович (свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю № 5161/10 від 27.03.2014), а одним  з членів Оргкомітету, за рекомендацією  заступника голови НААУ і РАУ Лідії Ізовітової Ігоря Колесникова (представника Луганщини), який складав список членів Оргкомітету, було обрано Рибіна Валентина Володимировича (свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю №2723 від 21.12.2006), про зрадництво якого я досить детально писав в статті «Мав честь відвідати «колгосп» Лідії Ізовітової, який офіційно називається «Радою адвокатів України». Ч. 5.

Практично, всі члени Оргкомітету – це відкриті прибічники Віктора Януковича та Віктора Медведчука.

Хочу тільки підтвердити на одну цікаву особливість. Немає жодного рішення про анулювання (припинення) адвокатської діяльності з боку Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатів (ВКДКА, керівник Сергій Вилков), яка одним з підрозділів НААУ, для адвокатів – зрадників. Чому?

Свідоцтва адвокатів скасовуються «стандартно», регіональними КДКА за скаргою громадянина Х…

І, як знущанням, можна вважати, що подібну процедуру Ізовітова практикує і для адвокатів-патріотів і це в країні, яка воює з жорстоким завойовником, росією.

Скаргу на Рибіна тільки 24 травня 2022 року подав якийсь  Андрій Фортуненко. Під час її розгляду не були присутні ані Рибін, ані скаржник. А Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури Тернопільської області, проявивши завидну «оперативність», тільки 2 вересня позбавила зрадника Валентина Рибіна права займатися адвокатською діяльністю. Тут теж є запитання. Чому не Києвське КДКА, а Тернопільське? І чому причиною для анулювання свідоцтва адвоката виявилась тільки допис Рибіна у Фейсбуці, в якій він емоційно написав: «“Самки, одобряющие убивство самцами друг-друга, Вы в своем уме???? Да чтовы будете делать, если эти самцы перевалят друг-друга???! Долбанные гиены, вы кому будете давать, столам или стручкам????”;

“Так зачем же вы постите раздротную мерзость про «повернысь живым и вбый ворога»?!!!”;

“Судьи ВАКС, Судьи ВС, адвокаты, прочие юристы, схватившие автоматики и заселфившиеся в фэйсбуке — вы уже всех победили???! Всех убили???? Вы вообще хоть что-то понимаете в законах войны??? Или вы в советской армии только калаши научились разбирать/собирать, а мозги в девятом классе оставили???!!!”.

“Притягнути до дисциплінарної відповідальності адвоката Рибіна Валентина Володимировича за вчинення дисциплінарного проступку, кваліфікованого як порушення Присяги адвоката та одноразове грубе порушення Правил адвокатської етики, що підриває авторитет адвокатури України, та накласти на нього дисциплінарне стягнення у вигляді позбавлення права на заняття адвокатською діяльністю”, – йдеться в остаточному рішенні комісії.

І жодного слова про зрадництво Рибіна, про його членство в «Единой России» та роботу в окупаційних структурах на тимчасово окупованій території Херсонщини. Чому?

Виявляється, що самим «оперативним» було рішення КДКА Київської області № 70/2023 від 24.05.2023 року (прийняте майже через півтора року після початку повномаштабної війни росії проти України) щодо притягнення адвоката Віктора Медведчука до дисциплінарної відповідальності та позбавлення його права на зайняття адвокатською діяльністю. І знову «стандартна» ситуація, рішення приймається тільки після скарги адвокатів Титикало Р.С. та Костіна І.П. і не ВКДА, а тільки КДКА.

ВКДА має бути «непорочним» в цьому питанні.

Скарга досить велика за об’ємом, тому її всю цитувати не будемо. Там описані, практично, всі злочини і зловживання Віктора Медведчука. Всю заяву можна прочитати тут.

Я візьму тільки один уривок з цієї скарги:

«У лютому 2019 року в програмі «Мага» на телеканалі «112 Україна» сказав: «Я особисто прихильник федеративного устрою, завжди ним був і залишусь, бо вважаю, що федеративний устрій — це єдині ліки від розпаду нашої країни». Через два роки в ефірі пропагандистського каналу Russia Today знову заявив: «Я завжди виступав та виступаю за те, що Україна має затвердити федеративний устрій»

Порівняйте з тим, що «торочив» неадвокат, аферист та голова Ради адвокатів Олексій Фазекош в тому ж 2019 році на одній з конференцій «Українського вибору» в Ужгороді.

Чому прибічника «федералізації України» адвоката, доктора юридичних наук, академіка, зрадника України та кума Путіна Віктора Медведчука КДКА позбавляє права на адвокатську діяльність, а прибічник «федералізації України», «протухла російська консерва», за влучним висловом одного народного депутата, людина без свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю, соратник Лідії Ізовітової Олексій Фазекош ось уже десять років керує Радою адвокатів України, а останні півтора року взагалі без всяких повноважень?

Ще одна цікава деталь. На І. Костіна, який подавав скаргу на В. Медведчука, О. Фазекош теж подав скаргу в КДКА Одеської області, який писав критичні матеріали і проти нашого афериста, на підставі публікацій Степана Сікори, Лариси Криворучко та Вадима Хабибулліна. Чому б Олексію Фазекошу не подати на нас в суд? Адже «виновниками» всіх його нинішніх проблем є ми.

3.Чому Лідія Ізовітова, голова НААУ і РАУ так фанатично підтримує Олексія Фазекоша, добре знаючи, що він не адвокат?

Подяка за активну підтримку Лідії Ізовітової під час установчих з’їздів НААУ і РАУ, на яких Фазекош привозив «групу підтримки», таким собі «закарпатських тітушик»? Сумнівно. Вже більше 10 років пройшло з того часу.

Перерахування частини грошей з членських внесків адвокатів на рахунки Ізовітової та її оточення? Дуже сумніваюсь, що таке відбувалося, хоч про це Фазекош «по секрету» говорить кожному стрічному.

Так в чому проблема?

Може в 25 лютому 2022 році? Багато адвокатів говорять, що в цей день, крім засідання РАУ та конфернції Ради адвокатів Києва мало відбутися неформальне зібрання адвокатів України, на якому керівництво адвокатури України мало оголосити звернення відносно підтримки Віктора Януковича, як президента України, а Віктора Медведчука – Прем’єр-Міністром України. Олексій Фазекош виступав одним з організаторів такого зібрання і може зараз шантажувати Лідію Ізовітову.

Чи має право така версія на життя? Має. Тим більше, що десятки а може і сотні адвокатів – зрадників продовжують бути адвокатами України з публікацією їх профайлів в ЄРАУ. Яскравим прикладом може бути адвокатеса Монтян. Чому профайли тих адвокатів, яких, як зрадників, позбавили права займатися адвокатською діяльністю, продовжують «висіти» на офіційному сайті НААУ? Не втрачають надію, що «освободители прийдут»?

На сто відсотків адвокатка Лариса Криворучко права, коли пише у своїй заяві «Про вчинення кримінального правопорушення  «Пособництво державі – агресору» ст. 111-2 ККУ, тощо –

вчиненого адвокатами України в тісній співпраці з ворогом РФ», які відправила в СБУ та інші державні установи: «Група осіб системи адвокатури України в протиправний спосіб, в порушення порядку встановленому законом, здійснює дії з ознаками пособництва державі – агресору РФ,  дії пов’язані з  колабораційною діяльністю та інші дії, які містять ознаки державної зради, виправдовують дії адвокатів, які перейшли на сторону окупанта, і дії окупанта РФ

В наступній частині нашої публікації ми продовжимо аналіз Заяви  патріота і адвоката Лариси Криворучко.

Далі буде…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *