Вчені назвали напій, який допомагає уповільнити біологічне старіння

Вчені виявили, що регулярне вживання чаю може сповільнити процеси старіння організму. Такий висновок був зроблений тайськими дослідниками після проведення нового експерименту. Чай містить речовини, які сприяють підтримці здоров’я мозку, серця та кишківника.

Згідно з даними, опублікованими в журналі The Lancet Regional Health, науковці з Сичуаньського університету в Ченду вирішили дослідити вплив чаю на процеси старіння. Експеримент передбачав аналіз понад 8 000 китайців у віці від 30 до 79 років і близько 6 тисяч британців у віці від 37 до 73 років.

Під час дослідження вчені вивчали, як часто та який саме чай пили учасники експерименту, а також вимірювали такі показники, як артеріальний тиск, рівень холестерину та вміст жиру в організмі. Після дворічного спостереження експертам вдалося визначити біологічний вік учасників.

Вчені зʼ ясували, що чай має потенціал сповільнити процеси старіння, особливо завдяки поліфенолам – біологічно активним речовинам, які містяться в чайному листі. Ці речовини відзначаються антиоксидантною, протизапальною та апоптотичною дією, а також модулюють епігенетичні зміни, що сприяє гальмуванню процесів старіння.

Дослідники встановили й оптимальне дозування цілющого напою: три чашки чаю на день. Перебір, як завжди, може спрацювати й у зворотний бік, оскільки активні речовини можуть збуджувати нервову систему.

*Інформація представлена ​​виключно в ознайомлювальних цілях і не є рекомендацією для лікування захворювань

Т4

*****************

Шановні добродії, дорогі українці, долучайтесь до допомоги ЗСУ. За ваші кошти БФ “Полонія” придбає для наших ЗСУ автомобілі та іншу необхідну техніку і матеріали. Вся інформація про використання Ваших коштів буде публікуватись на сайті fenixslovo.com:

Одержувач:  БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ “БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД “ПОЛОНІЯ”

 Код Одержувача:        45182991

Банк Одержувача:       АТ «ОТП БАНК» в м. Київ

МФО                                300528

Рахунок №                     UA743005280000026000000034874

 Для допомоги ЗСУ.

 РАЗОМ МИ ПЕРЕМОЖЕМО!!!

Контактні дані для зв’язку:

stepansikora@gmail.com,   fenixslovo@ukr.net,  +380501657803, telegram, Viber, WhatsApp

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *