Всі ми так чи інакше відчуваємо почуття заздрості, навіть якщо ми розуміємо, що це не найпозитивніша емоція. Певною мірою це закладено в нас, щоб мотивувати до дії, коли ми відчуваємо небезпеку або коли нас випереджають.

Але заздрість може бути таємною, прихованою під фасадом доброзичливості чи байдужості, і її не завжди легко виявити. HackSpirit розкрив 10 показових ознак, за якими можна зрозуміти, що хтось вам заздрить.

1) Ваші заслуги відмовляються визнавати, коли це необхідно.

Такі люди навмисно скупляться на компліменти, тому що вони заздрять, тому вважають за краще не звертати уваги на ваші позитивні якості і успіхи. Їм не подобається, що у вас все добре.

2) Вони люблять повідомляти погані новини.

Коли хтось, здається, живиться вашим душевним болем, це тому, що їм подобається бачити, як в інших людей щось йде не, так. Таким чином проблеми інших змушують їх краще ставитися до себе і свого життя.

3) Коли вам випадає щаслива можливість, все, що вони роблять, — це вказують на потенційні пастки та проблеми.

Таємно вони не хочуть, щоб ви ставали кращими. Вони заздрять вашим шансам, яких у них немає. Замість того, щоб святкувати з вами, вони применшують ваші добрі новини.

4) Вони діють за вашою спиною, щоб перевершити вас.

Є люди, які відмовляться від своєї моралі, щоб піти й отримати те, що є у вас. Будь то ваша робота чи ваш хлопець/дівчина — для них немає нічого забороненого.

5) Вони вважають вашу важку роботу удачею.

Це ознака того, що вони заздрять. Вони не хочуть визнавати, що ви заслуговуєте на те, щоб на вашому шляху були хороші речі. Вони вважають за краще стверджувати, що це просто дурна удача.

6) Вони перетворюють все на змагання

Люди, які таємно заздрять, часто займаються постійним порівнянням. Вони намагаються затьмарити вас у розмовах. Це тому, що вони порівнюють свою цінність з вашою і обурюються, якщо вважають, що вони не відповідають очікуванням.

7) Вони залишають вас осторонь

Якщо хтось приховує інформацію про певні зустрічі або не запрошує вас на будь-які події, можливо, він намагається ізолювати вас. Можливо, вони не хочуть ділитися і бояться, що ви заберете у них загальну увагу.

8) Вони занадто критичні

Принижуючи ваші досягнення і намагаючись підірвати впевненість у собі, вони намагаються зберегти почуття переваги.

9) Вони виявляють пасивно-агресивне ставлення до вас.

Це може включати такі речі, як неприємні компліменти, тонкі образи, саркастичні зауваження, жарти вашим коштом. Така підступна поведінка дозволяє їм опосередковано висловлювати свою заздрість.

10) Вони обговорюють вас за спиною

У дослідженнях, які вивчали мотивацію людей до пліток, стверджується, що головними рушійними силами пліткування зазвичай були почуття безсилля, заздрості і образи.

Однак намагайтеся не сприймати це особисто і не дозволяйте собі втягуватися в ці ігри. Визнайте, що в глибині душі заздрісники воюють самі з собою, а не з вами.

*****************

Шановні добродії, дорогі українці, долучайтесь до допомоги ЗСУ. За ваші кошти БФ “Полонія” придбає для наших ЗСУ автомобілі та іншу необхідну техніку і матеріали. Вся інформація про використання Ваших коштів буде публікуватись на сайті fenixslovo.com:

Одержувач:  БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ “БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД “ПОЛОНІЯ”

 Код Одержувача:        45182991

Банк Одержувача:       АТ «ОТП БАНК» в м. Київ

МФО                                300528

Рахунок №                     UA743005280000026000000034874

 Для допомоги ЗСУ.

 РАЗОМ МИ ПЕРЕМОЖЕМО!!!