Техніка позбавлення від негативних думок

Негативні думки мають над вами владу тільки в тому разі, якщо ви на них реагуєте

Негативні думки притягують негативні події, і що сильніші думки, то руйнівніші події. Річ тут навіть не в силі тяжіння і не в матеріалізації думок — річ лише в тім, що як ви думаєте, так ви й дієте. Іншими словами, думаючи про свою нікчемність, ви з високою часткою ймовірності будете (підсвідомо) робити все для підтвердження своїх думок.

Щоб позбавити мозок нав’язливого негативу, я рекомендую вам використовувати ці чотири дієві психологічні техніки.

Техніка №1 – ВІДРІЗАННЯ

Щойно ви відчули, що у вашу свідомість закралася негативна думка, просто відріжте її. Буквально! Уявіть, як ви відрізаєте її ножем або відрубуєте сокирою.

Не треба її аналізувати, не треба з нею сперечатися, не треба захищатися від неї — просто подумки відріжте її від себе і на її місце поставте щось інше — КРАСИВЕ І ПРИЄМНЕ.

Ключовий принцип тут у тому, що ви маєте зробити це негайно, в ту саму мить, щойно відчули зародження цієї думки у вашій голові.

Техніка №2 – ЕТИКЕТКА (яку ми приклеюємо до чого-небудь)

Ця техніка відрізняється від першої, і полягає вона ось у чому: замість того, щоб позбутися або відрізати цю думку, ми від неї просто відсторонюємося і спостерігаємо збоку.

Дивимося на неї, оцінюємо, як аудиторія оцінює виступ, не дозволяючи при цьому заволодіти собою. Наче ця думка з’явилася в голові в когось іншого, і ви її оцінюєте.

Аналізуйте при цьому свої думки: що я думаю з цього приводу, що відчуваю? Що б я порадив людині з такою думкою? Але саму думку називаєте вже ніби в лапках, тим самим визначаючи її місце. І просто спостерігаєте за нею.

Техніка №3 – ПЕРЕБІЛЬШЕННЯ

Щойно ви виявили в себе негативну думку, ви маєте роздути її до абсурду. Тут ключовий момент – зробити її смішною, погратися з нею.

Наприклад: ви продавець, який не може піти до потенційного клієнта через страх відмови. Ви маєте сказати: “Дійсно, я не можу продати нічого. Я боюся. Чому? А що як я прийду до цієї людини, відчиню двері, а звідти з’явиться механічний кулак і вріже мені, або якийсь робот вийде і трісне мене з усієї сили, а потім прибіжить юрба людей із водою й почнуть мене поливати, водночас глузуючи наді мною. І потім мені буде боляче, соромно, я буду весь мокрий і побитий… потім вони нацькують на мене вівчарок… і ось я весь мокрий, весь покусаний…, але мало того, я повернуся до свого офісу, а всі співробітники вивісять вивіски зі словами “Ти ідіот, навіщо ти повернувся?”, будуть наді мною реготати”.

Це абсурдно, але саме ця абсурдність допомагає позбавити негативну думку сили.

Техніка №4 – ПРОТИСТОЯННЯ

Усе, що нам говорить негативна думка, ми маємо перетворити на повну її протилежність.

Щойно вам на думку спала думка “мені не вдасться здійснити продаж”, ви маєте на її місце поставити думку, що повністю суперечить їй, тобто “мені обов’язково вдасться здійснити продаж!”.

Якщо вам спадає на думку “мені нізащо не заробити тих грошей, про які я мрію”, ви маєте одразу ж реагувати повною протилежністю і сказати собі: “я обов’язково доб’юся величезного фінансового успіху”.

Щойно прийшла думка: “я ні на що не годжуся, я ні на що не здатний”, ви кажете собі: “я здатний на все, я дуже незвичайна, неординарна людина, у мене купа талантів”, і так далі.

Це дуже ефективна техніка, тому що абсолютно неможливо одночасно думати про негативне і позитивне, свідомість здатна одночасно думати про щось одне. Тому, якщо ви викинете з неї негативну думку і поставите позитивну, ви позбавляєте негативну думку сили.

Пам’ятайте: негативні думки мають над вами владу тільки в тому разі, якщо ви на них реагуєте.

Алуніка Добровольська

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *