Місія «Нові горизонти» віддалилася від Землі на рекордні 7,5 млрд км

Відповідальна команда космічного агентства НАСА представила цікаві статистичні дані щодо поточного стану і статусу космічного корабля New Horizons – «Нові горизонти». Сьогодні космічний корабель знаходиться на дійсно суттєвій відстані від Землі і являє собою один з найбільш віддалених і пріоритетних та водночас цікавих проєктів для подальшого поліпшення.

Зокрема, команда дослідників НАСА повідомила про те, чим саме зараз займається космічний корабель у віддаленому сегменті космосу, і цей набір завдань являє собою щось дійсно перспективне. У міру того як New Horizons подорожував по Сонячній системі, відстань від корабля до Землі збільшилася з мільйонів до мільярдів миль, а час між контактами – з декількох хвилин до годин.

Місія «Нові горизонти» віддалилася від Землі на рекордні 7,5 млрд км

У квітні місія досягла рідкісного кордону в далекому космосі – 50 астрономічних одиниць від Сонця (це в 50 разів далі від Сонця, ніж Земля).

New Horizons – всього лише п’ятий космічний корабель, що досяг такої величезної відстані після легендарних Voyager 1 і 2 та їх попередників, Pioneers 10 і 11. Він знаходиться на відстані 7,5 мільярда кілометрів. Щоб відзначити цю подію, New Horizons недавно сфотографувала зоряне поле, де знаходиться один з його далеких родичів, Voyager 1.

Місія «Нові горизонти» віддалилася від Землі на рекордні 7,5 млрд км

«Нові горизонти» – американська автоматична міжпланетна станція (АМС), запущена в рамках програми НАСА «Нові рубежі» (New Frontiers). Основною місією було вивчення Плутона і його природного супутника Харона.

Запуск здійснено 19 січня 2006 року, апарат виконав проліт Юпітера (з гравітаційним маневром в його поле тяжіння) у 2007 році й наукову програму вивчення Плутона у 2015 році.

На початку 2019 року проводилося вивчення об’єктів пояса Койпера, а у квітні 2020 «Нові горизонти» використовували для уточнення відстані до зірок Вольф 359 і Проксима Центавра. Повна програма досліджень «Нових горизонтів» розрахована на 15-17 років.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *