Зеленський: Путін «убив Пригожина» – «принаймні така інформація у нас є»

Президент України Володимир Зеленський приєднався до тих, хто вважає Кремль відповідальним за загибель засновника ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина. Зеленський привселюдно згадав у цьому контексті російського президента Володимира Путіна.

«Путін здувся – як людина, як політик. Він убив Пригожина — принаймні така інформація у нас є», – сказав президент України, виступаючи в Києві, передає кореспондент Бі-бі-сі.

«У нас в Україні жалобних днів, коли небо втратило Пригожин, не було, — продовжив Зеленський. — Для нас це на одного терориста менше».

«Моральний дух росіян упав, бо вони прикривалися вагнерівцями, кидали вперед, їм повертатися назад [було] не можна, – пояснив свою думку Зеленський. — Я думаю, що цей захист, який прикривається життям найманців, вагнерівців, вони це втратили. Для нас це безперечно плюс».

Президент України не уточнив, на підставі яких даних було зроблено висновок, що Путін міг бути причетним до загибелі засновника ПВК «Вагнер». В умовах воєнного часу Бі-Бі-Сі не може оперативно перевірити заяви офіційних осіб.

Представник Кремля Дмитро Пєсков 25 серпня, відповідаючи на запитання Бі-бі-сі, назвав «брехнею абсолютної» заяви представників західних країн, які стверджують, що Пригожин міг бути убитий «за завданням Кремля».

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *