Юля Тимошенко має піти на пенсію: потрапила у два скандали та влаштувала цькування журналістів

Голова фракції “Батьківщина” Юлія Тимошенко у 2023-му вже примудрилася потрапити у два великі політичні скандали. З одного боку, її зять і сват Артур і Леонід Чечоткіни виявилися причетними до фактично монопольних постачань продуктів Міноборони, а з іншого – сама Тимошенко в розпал повномасштабної війни вирушила на приватний пляж одного з найдорожчих курортів світу в Дубаї. З’ясувалось, що зароблені на армії гроші родина політика витрачає на елітних курортах.

Все сімейство Тимошенко у повному складі переселилося на розкішні вілли до ОАЕ. Сама Юлія Володимирівна минулого року в Еміратах провела цілий місяць, а цього року – щонайменше кілька тижнів. І замість того, щоб понести політичну відповідальність, голова “Батьківщини” фактично організувала цькування журналістів УП, які й виявили її на пляжі.

Тимошенко влаштувала цькування журналістів

Замість посипати голову попелом і писати заяву про відставку, Тимошенко в найкращих традиціях тоталітарних партій організувала інформаційну атаку на журналістів. Наближені до “Батьківщини” блогери та члени їхньої парламентської фракції почали розповсюджувати фото головного редактора УП Севгіль Мусаєвої разом з одним із бізнесменів, “Українську правду” бездоказово звинувачували у співпраці з олігархами та очорненням “чесного імені опозиціонерки”.

За принципом “найкращий захист – напад” “Батьківщина” намагається звинуватити журналістів в упередженості. Їх спробували пов’язати й з “Нафтогазом” (хоча саме УП одна з перших публікувала дані про премії Коболєва, результати аудиту) та з олігархами.

Що написав Кучеренко

А от відпустку Тимошенко у розпал війни її прихильники не коментують. Боти атакують журналістів у соцмережах, поширюють фейкові звинувачення. Роблять усе, щоб змістити увагу від самої Тимошенко до журналістів.

Паралельно запускають ще одну версію: буцімто скандал організував Офіс президента, звичайно, щоб нейтралізувати такого потужного конкурента, як Юлія Володимирівна.

Які рішення потрібно ухвалити

Ще один нардеп від “Батьківщини” Сергій Власенко вирішив звернути увагу на самого журналіста-розслідувача Михайла Ткача. Мовляв, а де він перебував упродовж перших 100 днів війни.

Як борються із журналістами

Тимошенко та її зять Чечоткін: як зароблене в Україні вирушили витрачати до ОАЕ

Якби в Україні проводили змагання з політичних договірняків, Тимошенко стала б абсолютною чемпіонкою. Будучи в опозиції, вона примудрялася лобіювати своїх менеджерів у держкомпанії, отримувала місця в уряді. Навіть невелика фракція у парламенті –  можливість торгувати голосами своїх депутатів.

Яскравий приклад – голосування за держбюджет на 2021 рік. Опозиційна фракція “Батьківщина” дала 12 голосів за головний фінансовий документ країни. Таке голосування DASH – нонсенс. Опозиція традиційно не підтримує бюджету коаліції (або монобільшості), оскільки не бере на себе відповідальність за рішення влади. Наприклад, “Європейська солідарність”, “Голос” і навіть ОПЗЖ не дали жодного голосу “за”.

А фракція Тимошенко свої голоси віддала і незабаром отримала нагоду призначити керівника до Державної продовольчо-зернової корпорації (ДПЗК). Юлія Володимирівна сама зізналася, що “рекомендувала” свою людину. “Я можу твердо сказати, що ми запропонували фахівця на цю посаду (глави ДПЗКУ. – Ред). Я думаю, що людина, яка очолює корпорацію, найближчим часом пишатиметься її роботою“, – сказала Тимошенко в ефірі одного з телеканалів у 2021 році.

І ось трохи менш ніж через рік менеджер Юлії Володимирівни Андрій Власенко з ганьбою спробував втекти з України, в корпорації викрили кілька великих схем, які призвели до мільярдних втрат. Окрім того, справами ДПЗКУ займався не лише Власенко, а й зять Тимошенко Артур Чечоткін як неофіційний куратор. Ним також зайнялися правоохоронці (поки що безрезультатно).

Вже цього факту вистачило б, щоби Тимошенко назавжди пішла з політики. Але політична відповідальність не настала. Юлія Володимирівна продовжила розповідати про “зубожіння” українців, неправильні тарифи на комуналку.

Корупційні скандали супроводжують Юлію Володимирівну весь період її політичної кар’єри. Але юридично притягнути її до відповідальності не вдавалося. Це не скасовує обов’язок понести політичну відповідальність.

Зять Тимошенко Артур Чечоткін після того, як став членом сім’ї експрем’єра, дуже швидко перетворився на успішного бізнесмена. Він заробляв в Україні, робив усе, проти чого виступала Тимошенко.

Поки Юлія Володимирівна затято виступала проти ринку землі, її зять скупив 46 га на Київщині. Він заробляв на держпідприємствах,  має стосунок до постачання до армії. При цьому після початку повномасштабної війни Чечоткін в Україні з’являтись перестав.

Журналісти за час великої війни помічали його у Відні, куди також приїжджала Тимошенко, блогери розміщували відео з ним із паризького клубу, також він регулярно з’являється в ОАЕ. Хоча за законом українці призовного віку та придатні до військової служби повинні перебувати в країні доти, доки не закінчиться воєнний стан.

Тимошенко сама поставила хрест на своїй кар’єрі

Юлія Тимошенко – одна з авторів української політичної системи, яка загрузла у корупційних домовленостях, переплелася з великим бізнесом і роками знищувала державні інститути. І поки виборці Тимошенко читали про те, як вона бореться за соціальні стандарти, сама лідерка “Батьківщини” провела початок року на закритому пляжі в Дубаї.

Ні повномасштабна війна, ні падіння доходів українців не завадили Юлії Володимирівні вирушити на відпочинок до своєї родини: дочки, зятя та чоловіка, які влаштувалися на елітних віллах у Дубаї. Розслідування УП викликає низку питань:

  • чому зять Тимошенко Артур Чечоткін перебуває за кордоном у період воєнного стану в Україні?
  • чому Тимошенко у розпал війни ухвалила рішення відлетіти з України на елітний відпочинок?
  • Чи звітуватиме Тимошенко хоча б перед НАЗК за свої витрати на відпочинок на елітному курорті?
Тимошенко має піти на пенсію: потрапила у два скандали та влаштувала цькування журналістів
Тимошенко має піти на пенсію: потрапила у два скандали та влаштувала цькування журналістів

Політична еліта не може існувати окремо від свого виборця. І якщо великі бізнесмени за наявності законного права виїжджати з країни можуть проводити час на будь-якому курорті світу, то лідер парламентської фракції не може собі цього дозволити. Політик не має права згадувати про свою країну лише побачивши мікрофон або камеру. Поки країну намагаються знищити, російські окупанти щодня вбивають десятки українців, жоден народний депутат не має політичного та морального права проводити час на пляжі.

І якщо дуже хочеться відпочити та насолодитися багатим життям, можливо, варто піти на пенсію та звільнити місце в парламенті тому, хто готовий працювати та розуміє, чому зараз не час для подорожей до ОАЕ.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *