А ТАКИ НАПРАВДУ-ДОБРА-ПРЕДОБРА ДІВЧИНА

Сьогодні моя  любима донька Йоланка святкує свій День Народження. Це не тільки її свято, але й наше, з дружиною, свято. Ми гордимось, що виростили прекрасну доньку, яка стала вірною і коханою дружиною для свого чоловіка Василя,  дуже доброю і вимогливою мамкою для своїх двох синів Артура і Вадима, підприємцем, меценатом і, просто, доброю і щирою жінкою.

Для мене стало приємною несподіванкою, коли мій опонент у “фейсбушних” дискусіях, Заслужений журналіст України Богдан Барбіл написав на сторінках ФБ вітання моїй донці Маринець Йолані Степанівні, яке я не зміг не опублікувати.

***

МУКАЧЕВО. ПАНІ ЙОЛАНІ МАРИНЕЦЬ.НА ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ

У перекладі з угорської – ЙОЛАНА – ДОБРА ДІВЧИНА.

Шановна пані Йолано. Уже давно добре тямлю: у Мукачеві, як у Мукачеві, не першому й не другому місті Закарпаття. Тут бути самим собою, не пристосовуватися – ой, як непросто.

Йолана Маринець – мукачівка справжня, непідробна, проста, ділова, активна. Не марить пустими-порожніми мріями, не сипле словами-бісером направо-наліво, аби сподобатися будь-що.

Ви живете, дієте в реальних вимірах. Як підприємець, маєте свій магазин. Так, він для того, аби був зарібок, хосен для сім’ї. Але всі в Мукачеві відають: пані Йолана майже задарма віддасть дитячі візочки чи інші речі для сімей, котрі не мають змоги їх придбати.

Власниця магазину, даруючи, радісно скаже: “Мамочко, Ви маєте чудових діточок, то головне, приходьте ще до нас, завжди чимось допоможемо”.

Йолана Маринець чимало зароблених грошей дає на благодійні потреби. Вона не з галасливих. Але має завжди чітку позицію й без остраху, предметно, аргументовано не тільки висловлюється щодо гострих проблем міста, а й щоразу подає механізми, як ту чи іншу можна вирішити.

Я не знаю, чи хтось у Мукачеві, в цілому Закарпатті наділений таким даром, як отримала пані Йолана Маринець від Господа – чарівна, мила, доброзичлива посмішка. З нею їй би працювати квітникаркою у власній оранжереї.

В житті займалася туризмом, сільським господарством. Нині з чоловіком Василем ведуть сімейний торговельний бізнес. Подумують відкрити власну невеличку фірму для мандрівників. Через залучення до активного способу життя виховують і свого дев’ятирічного сина Вадима, і вже парубка- 20-ти літнього Артура.

Пані Йолано. Щиро вітаю Вас з Днем народження. Навіть не бажаю залишатися завжди такою відвертою, прямою, бо Ви іншою не зможете стати. Бажаю бути для всіх мукачівців ВЕСЕЛКОЮ добра, надії. Таке ймення має Ваша бовт-торговиця-склеп.

Радію, що останнім часом у Мукачеві, крім Вас, на арену активних громадських справ вийшло немало діяльних жінок. Котрі міській владі не стелять килими-дифирамби, а вимагають чорнової роботи на користь усіх містян.

Йолана Маринець торік йшла на вибори до міської ради. Багато людей підтримали. Хоча не стала депутаткою, її, активну, небайдужу, людину справ запросили стати члени виконкому Мукачівської міськради. Погодилася. Бо Мукачево то її любов на все життя.

У Ваших гарних очах задума, мрія, тепло, радість. Най вони не гаснуть нигде.

ПАНІ ЙОЛАНА МАРИНЕЦЬ тому така файна, красна, бо – єдина донька в сім’ї. Учителів. Поважних, шанованих, знаних у Мукачеві – Степана Ілліча та Анни Василівни Сікорів. Анні Василівні цими днями виповнилося 70 літ, а батькові Степанові Іллічу 70 років святкуватимуть 24 березня 2021 року. Веселкового ювілейного року і подальшого життя всій родині. Сікорів-Маринців.

З повагою, Богдан Барбіл, журналіст. Ужгород.

***

Щиро дякую, пане Богдане!

Батько іменниці Степан Сікора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *