100 Гривень За Літр Палива – У Нацбанку Дали Невтішний Прогноз

За даними НБУ, вартість палива щороку зростатиме приблизно на 20%. Пересування автомобілем знову стане розкішшю.

Нещодавно у Нацбанку прокоментували ситуацію з паливом в Україні. Так, за даними НБУ через інфляцію щорічно бензин, дизель і газ додаватимуть приблизно 20% у ціні. Відповідною інформацією у Нацбанку поділилися в Інфляційному звіті.

Якщо дивитися загалом, то зростання цін на пальне в Україні призупинилося (до 66,2% за вересень). Попри стабілізацію, вона сталася на досить високому рівні через війну. Згідно з даними НБУ, збільшення витрат через війну та дорогі енергоносії призведуть до інфляції у низці сфер, у тому числі й у продовольчій.

Також у Нацбанку наголосили, що подорожчання енергоносіїв залишається однією з основних проблем зростання собівартості енергомістких товарів.

дизель2

Це підтверджується посиленням впливу фактора “ціни на енергоносії” на формування підприємствами майбутніх цін. Великими темпами зростали ціни на хліб, оброблені молочні продукти та ковбасні вироби. Також під впливом цього фактора та очікувань щодо скорочення виробництва зростали ціни на цукор.

– прокоментували ситуацію в НБУ.

Таким чином, якщо взяти ціну на бензин сьогодні близько 50 гривень, то цінник у 100 грн за 1 літр палива може стати реальністю вже у 2026 році.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *