Знайдений в Єгипті тисячорічний папірус розкриває секрет будівництва пірамід

Допінг у стародавньому Єгипті: робітникам перед будівництвом пірамід давали «магічне» зілля.

Це зазначено у знайденому папірусі віком 4 тисячі років…

Археологи розкопали у Єгипті залишки древнього порту на Червоному морі. Серед руїн знайшли папірус віком 4 тисячі років. Це щоденник постачальника, який займався доставленням будматеріалів для піраміди Хеопса. На перший погляд, це нудні бухгалтерські акти: рахунки на доставлення вапняних блоків, утримання працівників і журнал реєстрації їхніх повсякденних дій. Та найцікавіше це те, що ці записи свідчать, що на будівництві працювали робітники з незвичайною – магічною – підготовкою.

«Люди, які працювали на будівництві пірамід, забезпечувалися виключно кращим харчуванням та медичним обслуговуванням. Це були дуже добре підготовлені, кваліфіковані працівники, скажімо так, із повним соціальним пакетом», – розповів єгиптолог Микола Тарасенко.

Згідно із записами на папірусі, фізично розвинених і тренованих робітників для кращого результату поїли спеціальним зіллям. Магічний відвар для них готували жерці. За описами напій наділяв чоловіків надзвичайною силою, дозволяв без проблем підіймати велетенські брили каміння і викладати їх у плавильному порядку.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *