На Марсі знайшли “справжній скарб”: Червона планета подає ознаки життя (відео)

Національне аерокосмічне агентство США (НАСА) оприлюднило результати останніх досліджень, проведених на Червоній планеті марсоходом “Персеверанс”. Він ось уже кілька місяців збирає зразки ґрунту в дельті стародавньої річки, яка протікала схилом нинішнього кратера Джезеро і впадала у велике озеро.

Як написано на сайті агентства, марсохід виявив надзвичайно багато органічних речовин у марсіанських породах. 12 зразків, які вже упаковані в контейнери й чекають відправлення на Землю, містять речовини, здатні служити “будівельними блоками” життя.

Раніше на Червоній планеті вже знаходили органіку. Марсохід “К’юріосіті” у 2013 році виявив ознаки таких сполук у тому ж кратері Джезеро, а у 2018 році знайшов у кратері Гейл, як припустили вчені, останки живих істот, які населяли планету понад три мільярди років тому.

Однак, за словами наукового співробітника проєкту “Наполегливість” Каліфорнійського технологічного інституту Кена Фарлі, нинішні знахідки “Персеверансу” мають безпрецедентно високу концентрацію органічних речовин. Це “справжній скарб”, вважають вчені, проте остаточні висновки про те, що саме знайшов “Персеверанс”, робитимуть, коли зразки прибудуть на Землю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *