МЗС України розкритикувало слова Вікторії Спартц про зернову домовленість

Спроба американської конгресвумен українського походження Вікторії Спартц підірвати зернову домовленість своєю заявою завдасть нищівного удару по українським фермерам і економіці та підірве глобальну продовольчу безпеку.

Про це йдеться у коментарі Міністерства закордонних справ України щодо висловлювань Спартц

У ньому зазначається, що Україна не брала б участі у жодних домовленостях, якби не була впевнена у здатності захистити південний регіон від атак з Чорного моря.

Відповідно до «зернової» домовленості, ООН та Туреччина взяли на себе зобов’язання забезпечити виконання домовленості з боку росії, наголошує МЗС. Україна завершила необхідну підготовку для відновлення безпечного експорту зернових і очікує на відповідні кроки інших сторін, а безпекову ситуацію контролюють ЗСУ, зазначають дипломати.

«У нинішніх умовах не існує простих рішень, але спроба конгресвумен Вікторії Спартц підірвати зернову домовленість своєю черговою заявою саме зараз – це завдавати нищівного удару по українським фермерам і економіці, які потребують експорту та доходів, а також підривати глобальну продовольчу безпеку», – заявляє міністерство.

Як ми повідомляли, американська конгресвумен українського походження Вікторія Спартц закликала ООН призупинити «зернову угоду», допоки не буде гарантована краща безпека для України, а також відправити в Чорне море кораблі для забезпечення роботи гумкоридорів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *