У Мукачеві презентували план будівництва аеропорту

Детальний план території сьогодні презентували головний інженер проекту “Українського науково-проектного інституту цивільного будівництва” Ольга Краснолудська та головний архітектор проєкту Олег Ханенко.

Аеропорт займатиме 314 гектарів території, здебільшого це землі сільськогосподарського призначення що знаходяться на території міста, частина в селі Нижнього Коропця.

Передбачається, що тут працюватиме 250 робітників, летовище зможе приймати до 1 млн 400 тис. пасажирів на рік, близько 4 тис. за добу. При зльоті та посадці літаки не зачіпатимуть кордони сусідніх держав. На території аеропорту побудують злітно-посадкову смугу довжиною 2,8 км, згідно з детальним планом її зможуть розширити до 3,2 км., а також пасажирський термінал, вежу керування, стоянку для літаків, вантажні будівлі та багато інших об’єктів необхідних для обслуговування летовища. Зокрема аеропорт матиме власну пожежну частину, котельню, підстанцію з якої здійснюватиметься електропостачання, для пасажирів облаштують готель. Детальний план території, на основі якого виготовлятимуть проєкт для будівництва аеропорту погодили на засіданні містобудівної ради у присутності представників «Фінінпро» та Національного експертно-будівельного альянсу України.

Мукачівська міська рада

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *