Знайдено ймовірне місце проживання іншої галактичної цивілізації (відео)

Чумацькому шляху 13 мільярдів років. І якщо галактика така давня, а ми знаємо, що вона здатна створювати життя, то чому б не існувати неземному розуму?

Якби інша цивілізація була всього на 0,1% від віку галактики старше нас, вона існувала б на мільйони років довше нас і, імовірно, повинна бути більш розвиненою.

Якщо ми, що зробили перший політ в космос всього 60 років тому, вже знаходимося на порозі міграції в інші світи (на Марс), чи не повинен Чумацький шлях буквально кишіти інопланетними кораблями та колоніями? Можливо. Але також можливо, що ми шукали не в тому місці.

Нове комп’ютерне моделювання Джейсона Т. Райта показало, що найкращим місцем для пошуку древніх космічних цивілізацій може виявитися ядро ??галактики – відносно незвідана область.

Унікальною особливістю цього нового моделювання стало те, що воно враховує рух зірок в галактиці. Чумацький Шлях не є статичним, як передбачалося в попередніх моделях. Отже, колонізаційні кораблі або зонди будуть літати серед зірок, які теж рухаються.

Нове моделювання показує, що рух зірок сприяє колонізації та поширенню цивілізацій. У симуляції передбачається, що цивілізація використовує кораблі, які рухаються зі швидкістю, порівнянної зі швидкістю земного космічного корабля – близько 30 км / с.

Коли корабель прибуває у віртуальний населений світ, то він автоматично вважається колонією, з якої можуть запускатися інші кораблі кожні 100 000 років, але за умови, якщо інший безлюдний світ знаходиться в межах досяжності.

Дальність польоту змодельованого космічного корабля становить 10 світлових років, на що у нього йде 300 000 років. Віртуальна колонія повинна проіснувати 100 мільйонів років, перш ніж зникнути з можливістю переселення в інші світи.

Результати вражають. Обертання галактики створює «фронт» колонізації. Як тільки цей фронт досягає галактичного ядра, швидкість колонізації прискорюється, а велика частина галактики може бути колонізована менш ніж за мільярд років.

Центр галактики можна не тільки швидко колонізувати, але і просканувати його на предмет позаземних технологій. Крім того, центр заповнений старішими планетами, а значить в існуючих (теоретично) на них цивілізацій було більше часу на розвиток.

Більше часу було і у сигналів, які могли вже встигнути досягти Землі. Моделювання також показало, що, можливо, деякі області нашої галактики ніколи не будуть заселені, і це питання не часу, а ефективності: колонізувати віддалені ділянки немає ніякого сенсу, якщо поруч є відповідні світи.

А ще, враховуючи наше розташування в галактиці, існує 89-процентна вірогідність того, що може пройти мільйон років між візитами міжзоряних кораблів. Цього часу достатньо, щоб стерти з лиця землі ознаки попередньої колонізації.

Також імовірним місцем проживання позаземних цивілізацій можуть стати кульові скупчення. Це стародавні масивні скупчення зірок – реліквії періоду інтенсивного зореутворення, де відстань між зірками невелика – політ від однієї до іншої може зайняти всього декілька років, а передача сигналів можлива з затримкою всього в кілька місяців або тижнів.

У Чумацькому шляху налічується близько 150 відомих кульових скупчень віком від 10 до 13 мільярдів років. І в кожному скупченні може існувати по одній цивілізації. Теоретично. Можливо, одного разу ми вступимо в контакт з цивілізацією, яка колонізувала всю нашу галактику. Або, можливо, ми самі станемо такою цивілізацією.

Популярная механика

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *