Адвокати Закарпаття підтримують президента України Володимире Зеленського в його боротьбі з корупцією та контрабандою (відео)

У  Мукачеві 7 липня відбувся Форум адвокатів «До європейської правової системи без корупції, контрабанди та посадових зловживань», у якому взяли участь представники цієї професії з різних куточків Закарпаття.

Його організували Рада адвокатів Закарпатської області та регіональна Асоціація захисту прав правників.

Відкриваючи зібрання, голова Ради адвокатів Закарпатської області Олексій Фазекош привітав учасників і гостей, серед яких — народний депутат України, заступник голови Комітету Верховної Ради з питань транспорту та інфраструктури Микола Тищенко та народний депутат України Михайло Лаба.

Виступаючи на форумі, народний депутат Микола Тищенко запевнив присутніх, що президентська команда і надалі продовжуватиме реформи у правовій сфері держави та розроблятиме законодавчі акти, спрямовані на подолання корупційних явищ, контрабанди тощо.

Парламентарій Михайло Лаба заявив про активну позицію групи депутатів, які у Верховній Раді представляють Закарпаття, в обстоюванні інтересів регіону, та повідомив про кроки, що здійснюють для вдосконалення законодавства в правовій сфері.

Резолюцію форуму, в якій відображено основні тези виступів учасників, зачитав член Ради адвокатів Закарпатської області Микола Буташ. Важливий документ усі учасники форуму підтримали одноголосно:

7 липня 2021                                                                                                                                   м. Мукачево

Резолюція Форуму адвокатської спільноти Закарпаття

Форум адвокатської спільноти Закарпаття, який пройшов під гаслом: «До Європейської правової системи без корупції, контрабанди та посадових зловживань», одноголосно прийняв резолюцію, в якій звертає увагу адвокатів та правників на посилення боротьби з корупцією в органах державної влади та місцевого самоврядування та проти посадових зловживань.

Учасники Форуму підтримують дії Президента України у введенню санкції проти контрабандистів та підприємств і організацій, які займають контрабандою товарів, в тому числі і цигаркових виробів. Учасники Форуму вважають, що рішення РНБО та відповідні Укази Президента, які прийняті на підставі рішень РНБО, є своєчасними і відповідають правовим нормам законодавства України.

Учасники Форуму закликають правників України підтримати Президента України Володимира Зеленського в питаннях боротьби з корупцією, посадовими зловживаннями та з контрабандою.

Учасники Форуму вважають, що правники Україні повинні проводити роз’яснювальну роботу серед населення України в питаннях запобігання корупції, посадових зловживань та контрабанди: кращий спосіб боротьби із злочинами – це запобігти ці злочини. Учасники Форуму вважають, що Закарпатська область, як сама західна область України, яка межує з чотирьома країнами Євросоюзу повинна стати взірцем і прикладом для наслідування в питанні боротьби з корупцією, з посадовими зловживаннями та контрабандою.

Учасники Форуму будуть ініціювати серед адвокатської спільноти України надання посильної правової та фінансової допомоги правникам Закарпатської області. Гасло «До Європейської правої системи без корупції, контрабанди та посадових зловживань» має стати дороговказом для всіх правників України.

Тільки економічно сильна та правова держава може стати повноправним членом Євросоюзу. Ми хочемо, щоб такою державою стала і Україна. Від імені учасників Форуму адвокатської спільноти України резолюцію підписав головуючий на Форумі

голова Ради адвокатів Закарпатської області, голова правління Асоціації захисту прав правників України, кандидат юридичних наук __________________ Олексій Фазекош

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *