Які три нешкідливі звички здатні зруйнувати здоров’я

Існують три поширені, й, на перший погляд, нешкідливі звички, які здатні поступово руйнувати здоров’я людини. Про це розповіли польські медики. Повідомляє Wirtualna Polska.

Сон після їжі. Звичка вкладатися спати після ситного обіду була включена експертами до переліку руйнівних для здоров’я. Медики пояснюють, що це погано позначається на роботі шлунково-кишкового тракту та сприяє розвитку закрепів.

Чаювання після вживання їжі. Вчені з Польщі констатують, що вживання чаю незабаром після їжі заважає організму нормально засвоювати деякі вітаміни й мінерали — зокрема, знижується засвоєння найважливішого для здоров’я та імунної системи заліза. До того ж під дією чаю погіршується перетравлення білків і жирів.

«Лежача позиція і власне сон порушують травний процес і ускладнюють переміщення їжі травною системою», — заявили лікарі.

Інтенсивна фізична діяльність після їжі. Ця звичка може порушувати функціонування організму, спричиняти нетравлення, біль у шлунку та навіть збій нормальної діяльності травної системи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *