Які продукти знімають набряки і виводять зайву рідину з організму

Буває і так: ввечері я практично нічого не їла, ніякої рідини не пила, а вранці прокинулася з набряком. Наш організм занадто непередбачуваний, тому не завжди зрозуміло, звідки беруться ці нещастя. Але тепер ми точно будемо знати, за допомогою яких продуктів боротися з цією проблемою.

Какие продукты убирают отеки и выводят лишнюю жидкость из организма

Рис

Рисова дієта є однією з найпопулярніших у всьому світі. Це не найскладніше, але, мовляв, за тиждень можна скинути до п’яти кілограмів. Дієтологи не сперечаються з цифрами, а пояснюють: йде не жировий прошарок, а вода з нашого організму. Тому сміливо варіть рис на сніданок, якщо прокинетеся з набряком. Крім нього, гречка також відмінно бореться з набряком шкіри. А якщо набряки вранці – ваша регулярна проблема, спробуйте з’їсти на вечерю гречку, зварену у воді й без солі.

Вівсянка

Ви коли-небудь замислювалися, чому це найпопулярніший у світі сухий сніданок? Так, в ньому багато корисних елементів, але справа не тільки в цьому. Вівсянка запобігає подразнення шлунка, зміцнює м’язи внутрішніх органів, усуває токсини і похмілля, а також вбирає і виводить зайву воду з організму. Ось ще одна причина почати ранок з правильного і корисного сніданку.

Лимон

Кожен, кому спала на думку ідея випити вранці воду з лимоном, точно знав: такий напій допомагає не тільки схуднути й підняти настрій, але і знімає набряки. Калій, що міститься в цитрусових, сприяє нормалізації водно-сольового балансу і бореться із запальними процесами в організмі. Але тільки за умови, що ви будете регулярно їсти плоди.

Імбир

Це один з найбільш незамінних продуктів у вашому холодильнику. По-перше, це джерело вітамінів і корисних елементів. Навесні, коли більшість з нас страждає авітамінозом, імбир потрібно вживати якомога частіше. По-друге, продукт активізує обмін речовин в організмі, а також виводить зайву рідину. Не забувайте, що імбир також допомагає схуднути. Причому як у свіжому, так і в подрібненому вигляді.

Зелень

А особливо петрушка. Ще наші бабусі говорили, що вона продовжує молодість і дарує красу. Сучасні фахівці стверджують, що петрушка також виводить зайву рідину з організму і покращує обмін речовин. До речі, ця зелень не втрачає своїх корисних властивостей після заморожування, сушіння і тривалого зберігання. Крім петрушки, з набряками ефективно борються мангольд, цибуля-порей, кріп і селера. У них достатньо калію, клітковини та вітамінів, щоб позбавити вас від набряків будь-яких масштабів.

Ананас

Виявляється, це не тільки смачно, але і дуже корисно. Важко повірити, але з кінця 1800-х років ананас використовується для лікування набряків після операції. Крім того, плід добре загоює рани, розтягнення і вивихи. Сьогодні ананас використовують для виведення токсинів і рідини з організму. До речі, він вважається дієтичним продуктом, тому не можна відмовляти собі в задоволенні. Тільки не купуйте нарізки в жерстяних банках, від них точно не буде ніякої користі.

Біле м’ясо птиці

В першу чергу, звичайно ж, філе індички. Це один з кращих джерел тваринного білка, який швидко та ефективно вбирає зайву сіль. Крім того, біле м’ясо позитивно впливає на травлення і покращує обмінні процеси організму. Тільки не смажте його і відмовтеся від будь-яких соусів. Крім індички, з набряклістю бореться куряче філе і нежирна риба.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *