Сепаратисту Петру Гецку, який виступав за відокремлення Закарпаття, дали 12 років в’язниці, заочно

Мукачівський міський суд заочно засудив до 12 років позбавлення волі мешканця  Закарпатської області Петра Гецка, який закликав до відділення регіону від України.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Зловмисник неодноразово засвідчував російським ЗМІ свої наміри щодо зміни адміністративно-територіального устрою нашої держави. Він пропонував незаконне відновлення не передбаченої Конституцією України так званої адміністративно-територіальної одиниці – “Республіка Підкарпатська Русь”, – йдеться в повідомленні.

В СБУ додали, що в здійсненні підривної діяльності проти України він шукав підтримку серед організацій Російської Федерації. А на початку 2014 він звернувся до президента РФ з проханням провести миротворчу операцію на території України.

Влітку 2014 року, перебуваючи в РФ, зловмисник розробив низку документів, в яких виклав кроки з підготовки підґрунтя для силового захоплення влади на Закарпатті”, – зазначили у відомстві.

Зокрема, зловмисник розробив схему залякування представників влади, захоплення адміністративних будівель та комунікацій в Мукачеві, Ужгороді, Хусті. Також він планував створення “тимчасового уряду”, блокування чотирьох автомобільних і двох залізничних перевалів, захоплення аеропорту.

Наразі зловмисника оголошено у міждержавний розшук, він переховується на території Російської Федерації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *