Новий аеропорт будуватимуть на території Мукачівської міської територіальної громади, біля села Нижній Коропець

Про таке рішення повідомили сьогодні у пресслужбі Мукачівської міської ради.

Сьогодні на позачерговій сесії міськради депутати міської ради уповноважили міського голову Андрія Балогу на підписання меморандуму про співпрацю щодо проєктування та будівництва нового аеропорту в Закарпатській області.

Меморандум підписали за участі Мукачівського міського голови Андрія Балоги, директора державного підприємства «Фінансування інфраструктурних проєктів» Олега Тарасюка. Його було визначено замовником будівництва.

Також меморандум буде підписано головою ОДА Анатолієм Полосковим та головою облради Олексієм Петровим.

Сторони, укладають меморандум про співпрацю з метою ефективної співпраці стосовно проєктування та будівництва нового аеропорту в Закарпатській області.

«Укрінфрапроект сприятиме у питаннях, які пов’язані з фінансуванням за рахунок державних коштів та реалізацію проекту з будівництва нового аеропорту. Меморандум діє до завершення будівництва та введення в експлуатацію нового аеропорту в Закарпатській області. Також меморандум буде підписано головою ОДА Анатолієм Полосковим та головою облради Геннадієм Петровим», – йдеться у повідомленні міської ради.

Аеропорт побудують біля села Нижній Коропець, яке входить у Мукачівську територіальну громаду, перпендикулярно до колишньої злітної смуги військового аеродрому.

За словами Олега Тарасюка, у проєкті йдеться про злітно-посадкову смугу довжиною 2 кілометри 800 метрів. Це дасть можливість зльоту та посадки літакам класу С, тобто це Боїнги 737 та Airbus.

“Фінансування здійснюється з державного бюджету, також з джерел державного підприємства фінансування інфраструктурних проєктів”, – зазначає Олег Тарасюк.

Фото та відео порталу Mukachevo.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *