«Рідне Закарпаття» захищає опозиційного депутата від ОПЗЖ в Закарпатській обласній раді Мирослава Щербея. Чому?

Ми вже повідомляли, що Мирослава Щербея звільняють з посади начальник Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Закарпатській області.  З вірогідних джерел нам стало відомо, що депутати ВРУ Василь Петьовка та Валерій Лунченко, лідери регіональної політичної партії «Рідне Закарпаття»,  просили Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова залишити Мирослава Щербея на посаді. Чому?

Згадаймо, що остання (друга) сесія Закарпатської обласної відбулася 28 лютого на «грані фолу». Врятували ситуацію депутати обласної ради від ОПЗЖ Мирослав Щербей та Ладислав Касків, які зареєструвалися в сесійній  залі. Ця реєстрація дозволила створити кворум і провести сесію.

Чому так сталося? Адже в «провладній» коаліції в обласній раді – 37 депутатів з 64 (для правомочності сесії мінімальна кількість депутатів – 33).

На сесію прийшло і зареєструвалось тільки 32 депутати від «провладної» коаліції, а цього було недостатньо, щоб провести сесію. Врятували ситуацію «колабораціоністи», депутати від ОПЗЖ: Мирослав Щербей, начальник  Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Закарпатській області та Ладислав Касків, колишній голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проєктами.

Колабораціонізм не врятував Мирослава Щербея від звільнення

Після їх реєстрації депутатів стало 34 і перший заступник голови Закарпатської обласної ради Андрій Шекета зміг провести сесію.

Невже, для того, щоб мати більшість в Закарпатській обласній раді “провладній” коаліції” необхідний голос  “опозиціонера”  Мирослава Щербея? Якщо це так, то тоді стає зрозумілою активність Василя Петьовки та Валерія Лунченка для захисту начальника  Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Закарпатській області.

Коаліція «Рідного Закарпаття», «Слуг народу», «Європейської Солідарності» та «Батьківщини», практично, ще не почавши працювати, вже почала розвалюватися? Сумний наслідок різних «договорняків», а не виконання передвиборчих обіцянок депутатів обласної ради, коли майже на кожному видному «куті» висіли «бігморди» з лозунгами: «Закарпаттям мають управляти закарпатці», а, на ділі, управляють  “пришляки”.

На фото:

Мирослав Щербей (фото з сайту https://zk.dsns.gov.ua/ua/Kerivnictvo.html, яке на 4 березня вже відсутнє), Валерій Лунченко, Василь Петьовка (фото Струмковського Володимира, УНІАН).

Післямова. 

Коли ми готували дану інформацію, то вирішила взяти фото Мирослава Щербея з офіційного сайту Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Закарпатській області (https://zk.dsns.gov.ua/ua/Kerivnictvo.html). Але фотографії не знайшли.

Як кажуть: No comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *