Злочин і кара. Деякі прогнози про майбутнє Росії

Цього тижня суд у Гаазі почав збирати та вивчати матеріали для порушення кримінальної справи проти Росії (тепер Путін, 140-мільйонне населення та країна повністю ототожнені) та винесення обвинувального вироку у злочинах проти людяності, геноциді українського народу та незаконних військових діях. Відповідати доведеться всім.

Експерти вважають, що процес займе від 4 до 7 років, а фіналом стане смертельний вирок приблизно 600 росіянам (політики, військові, олігархи, пропагандисти тощо). Крім того, з метою забезпечення майбутньої світової безпеки, Росія буде поділена на частини (як Югославія) і повністю позбавлена ​​ядерного арсеналу.

Власні армії країни колишньої Росії не можуть мати протягом 40-50 років. Це стандартний період олюднення німих і слухняних спільників злочинного режиму (оболваненного пропагандою населення). Німцям принаймні знадобилося саме стільки, щоб усвідомити своє криваве минуле та каятись.

Країнам колишньої Росії також доведеться виплачувати величезні репарації вільній Україні. Німеччина сплачує їх досі, хоча з моменту закінчення Другої світової війни минуло 77 років.

Поки суд у Гаазі вестиме повільний та бюрократичний процес, у самій Росії відбудуться не менш цікаві події. Обсяг введених санкцій вже дозволяє уявити, що чекає 140-мільйонне населення (свідомо не називаю його народом, бо народ має права і гідність) за любов до Путіна, ненависть до українців і схвалення військового вторгнення.

Ось до чого насправді приведуть світові санкції, що складаються з більш ніж 12 тисяч окремих пунктів. Такої кількості заборон не мала ще жодна країна світу. Навіть Північна Корея, Венесуела та Іран сьогодні мають більше прав, ніж путінська Росія.

Перше – заборона на виїзд із країни

Більшість росіян, мабуть, уже ніколи в житті не зможе сісти в пасажирський літак. Світовий доступ до авіаційного ринку (запчастини+літаки) відрізаний надовго. Еліта країни спочатку зможе ремонтувати одні літаки шляхом розбирання інших, проте ці борти виявляться на вагу золота.

Також проблемою є закритий навколо Росії простір для польотів. Деякі рейси, які до війни займали 3-4 години польоту, тепер вимагатимуть 18-20 годин.

Друге – закриття всіх заводів та фабрик у країні

Це приблизно 300 тисяч промислових підприємств. Усі вони залежать від іноземних компонентів – сировини, верстатів, запчастин тощо. Згодом, ймовірно, вдасться запустити якесь підприємство з виробництва трикотажних виробів або упаковування для молока.

Третє – крах сільського господарства

Приблизно 80% всього посівного матеріалу у Росії – іноземні. Залежність від закордонного насіннєвого матеріалу для тваринництва (яловичина, курятина, свинина) – 92%. Якісні добрива Росія також не виробляє, але тут на допомогу одному лисому фашисту може прийти інший вусатий фашист із Білорусі.

Продуктові магазини в Росії нагадуватимуть магазини “Фрукти-овочі” в СРСР: порожні прилавки та трохи гнилої картоплі, буряків, капусти.

Продуктова логістика впаде повністю, тому що всі морозильники та холодильники – іноземні. Вантажні фури вийдуть з ладу дуже швидко (заборона на автотранспорт та запчастини).

Швидше за все, головною стравою у раціоні росіян стане китайська локшина швидкого приготування. Це дуже шкідливий, але і вкрай дешевий продукт. Кинув локшину в тарілку, додав окропу, і так тричі на день (у кращому випадку – три).

Гіперінфляція

Долар США буде коштувати 100, 1000, 10000 рублів і так без кінця-краю. Швидше за все, влада Росії взагалі заборонить ходіння доларів і євро, а потім відразу ж проведе перший дефолт (швидше за все, до кінця весни). Ситуація, коли пачки з грошима зважуватимуться на терезах (як у Зімбабве та Венесуелі) не виключена. Однак і друкарські верстати Росії також залежить від іноземного обладнання.

Сьогодні у Венесуелі однієї місячної зарплати вистачає приблизно на десяток яєць. У Росії буде те саме, проте невідомо, чи будуть яйця. Темпи їх виробництва також залежать від устаткування, що стабільно працює.

Безробіття

Рівень безробіття у Росії оцінюється приблизно 70% до кінця цього року. Фінансові, технічні, будівельні, торгові сектори повністю знищені. Продавати стане нічого (заводи та фабрики стоять). Не буде за що купувати.

1990-і роки у порівнянні з 2020-ми здадуться росіянам райськими, бо тоді люди везли товари з-за кордону, а площі найбільших ринків займали території 50-60 футбольних полів. Зараз, щось купити в Росії, стане неможливим.

Інформаційна ізоляція

Звичайно, громадяни 140-мільйонної країни будуть повністю відрізані від інтернету. Таке стрімке зубожіння викликає бурю обурення. Ще вчора населення відпочивало в Єгипті та Туреччині, гуляло в ресторанах та купувало дорогі автомобілі/квартири, а сьогодні рівень життя впав до північнокорейського. Тому Путін та його чекісти занурять людей в атмосферу роману “1980”. Якийсь “суверенний інтернет” з одного сайту буде на кшталт Великого брата розповідати, що всюди вороги й треба згуртуватися навколо Путіна. Маразм пропаганди досягне таких піків, що рейтинг кремлівського фюрера підскочить до 100%.

Неможливість втечі

Вже сьогодні багато росіян розуміють, що саме на них чекає. Найпопулярніший запит в інтернеті – як емігрувати з Росії. Найбільш теоретично доступна країна – Фінляндія (перше місце у світі за рівнем життя). Фіни чудово розуміють настрої росіян і вживають усіх заходів, щоб раз і назавжди закрити кордон. Кожен мовчазний посібник Путіна платитиме за дурість і невігластво найвищу ціну.

Невеликий шанс на еміграцію до Фінляндії, ймовірно, отримають політв’язні, які пред’являть купу документів про участь в акціях протесту, арештах, судах, тортурах, відсиджуваннях у СІЗО/колоніях.

Заборона на гуманітарну допомогу

Вперше в історії Росія не отримає гуманітарної допомоги у вигляді грошей, продуктів, ліків тощо. Світ втомився від цієї країни, що фашиствує. Вона буде ізольована та забута. Принаймні до оголошення вироку Гаазьким судом.

Щодо Китаю, то Путіну нема чого запропонувати Сі Цзіньпіну. Російську нафту та газ Піднебесна купує за смішними цінами, і вже заплатила за роки вперед. Сибір та Далекий Схід вже знаходяться під контролем Китаю. Усі великі компанії – під санкціями. Їх не вигідно купувати.

Ось так швидко і безповоротно Росія повернеться до середньовіччя. Найжахливіше, що багато мешканців помруть, але так і не зрозуміють, які саме події спровокувала Росія 24 лютого 2022 року.

Максим Бондар

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *