Кабмін пропонує ввести локдаун з 8 по 25 січня

Відповідно до проєкту постанови, локдаун введуть наступного року – з 8 по 25 січня.

Про це повідомляє  LB.ua.

“Триває обговорення. Рішення буде у другій половині дня”, – зазначили у виданні.

Згідно з пропозиціями, карантин, запроваджений до кінця року, продовжується до 28 лютого 2021 року.

Відтак, відомо, що під час локдауну з 8 січня по 25 січня забороняється:

  • Відвідування закладів освіти, крім дошкільної освіти та спеціальних закладів.
  • Робота кафе, барів, ресторанів, крім виніс та на доставляння та закладів харчування в аеропортах. У готелях заборонено роботу ресторанів з 11-ї години до 6-ї години наступної доби, крім надання послуг з харчування в готельному номері за замовленням клієнтів.
  • Приймання відвідувачів у торговельно-розважальних центрах, окрім купівлі товарів першої необхідності.
  • Приймання відвідувачів в закладах розважальної діяльності. Заборонена робота салонів краси, закладів культури, фітнес-залів, басейнів, усіх масових заходів, крім офіційних спортивних.
  • Приймання відвідувачів закладів культури і проведення культурних масових заходів, крім роботи історико-культурних заповідників, суб’єктів господарювання, пов’язаної з виробництвом аудіовізуальних творів, зокрема здійснення кіно- та відеознімання, за умови обмеження доступу до місця знімання (знімального майданчика) сторонніх осіб та використання персоналом (крім акторів під час знімального процесу), залученим до виробництва аудіовізуального твору, респіраторів або захисних масок, у тому числі виготовлених самостійно. Діяльність суб’єктів господарювання, пов’язана з виробництвом аудіовізуальних творів, не є масовим заходом.
  • Проведення всіх масових (розважальних, спортивних, соціальних, рекламних та інших, у тому числі новорічних) заходів, крім проведення офіційних спортивних заходів, включених до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України, та спортивних заходів командних ігрових видів спорту професійних спортивних клубів без глядачів, за умови дотримання учасниками таких заходів відповідних санітарних і протиепідемічних заходів
  • Діяльність продовольчих та непродовольчих ринків.

Товари та послуги першої необхідності:

  • товари, що належать до харчових продуктів, лікарських засобів, виробів медичного призначення, засобів гігієни, засобів зв’язку, ветеринарних препаратів, кормів
  • пальне
  • провадження діяльності з надання фінансових послуг, діяльності фінансових установ і діяльності з інкасації та перевезення валютних цінностей, діяльності операторів поштового зв’язку, а також медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів (без зон харчування), діяльності з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, перукарень та салонів краси за попереднім записом.

Торговельна діяльність іншими групами товарів може відбуватись зі здійсненням адресного доставлення замовлень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *