Новий аеропорт на Закарпатті будуватимуть в Мукачівській тергромаді – ОДА

Місцем будівництва нового аеропорту на Закарпатті буде Мукачівська тергромада.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу заявив перший заступник голови Закарпатської ОДА Мирослав Білецький.

За його словами, про це йшла мова під час дискусії “Закарпаття у прагненні розвитку та згуртованості: що мають зробити влада і громадянське суспільство”, організованої в Ужгороді в рамках національної платформи “Діалог про мир та безпечну реінтеграцію”.

“Хоч наразі офіційна інформація про місце розміщення нового аеропорту засекречена задля уникнення спекуляцій із земельними ділянками, але можу сказати, що незабаром буде підписано чотиристоронній меморандум про будівництво нового аеропорту на Закарпатті саме з Мукачівською ТГ, на території якої й буде зведено нове летовище”, – повідомив Білецький.

Наразі до Мукачівської тергромади окрім міста Мукачева входять ще 17 сіл.

За словами першого заступника голови ОДА, у Держбюджеті на цей рік передбачено 30 млн грн на виготовлення проєктної документації для нового аеропорту на Закарпатті.

Як повідомив чиновник, орієнтовна вартість будівництва злітно-посадкової смуги складає близько 3 млрд грн, а аеровокзалу – близько 1 млрд грн.

Раніше повідомлялося, що альтернативним місцем під новий аеропорт розглядалося село Середнє, що знаходиться між Ужгородом і Мукачевом.

Водночас наразі на Закарпатті готуються до запуску регулярного авіасполучення з Києвом із 1 червня в рамках відновлення роботи міжнародного аеропорту “Ужгород”. За попередньою інформацією, з 1 червня компанія Windrose має здійснювати рейси між Ужгородом та Києвом тричі на тиждень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *