Перша вакцина фармацевтичної компанії Pfizer проти COVID навіть краща, ніж думали вчені

Фармацевтична компанія Pfizer  оголосила, що її вакцина проти коронавірусу ефективна на 95 відсотків без серйозних побічних ефектів — це повідомлення підсилило   багатонадійні попередні результати,  які були опубліковані раніше в цьому місяці.

Pfizer стверджує, що вакцина була ефективна на 94 відсотки для літніх людей, які найбільше постраждали від COVID-19.

Ця новина з’явилася після того, як компанія Pfizer раніше оголосила, що її вакцина ефективна на 90,5% згідно з попередніми результатами випробувань, опублікованими 9 листопада. Окрема фармацевтична компанія Moderna недавно заявила, що її власна вакцина проти коронавірусу ефективна на 94,5%, що означає, що обидві вакцини, мабуть, мають ідентичну ефективність.

За даними Pfizer, побічні ефекти в дослідженні були мінімальними: 3,8% учасників повідомили про втому після другої дози, а 2% – про головний біль.

Pfizer разом з німецьким партнером BioNTech тепер подаватимуть заявки на дозвіл в надзвичайних ситуаціях «протягом кількох днів» від Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA). Компанія заявила, що якщо дозвіл FDA надійде вчасно, до кінця року буде доступно 50 мільйонів доз. 1,3 мільярда до кінця 2021 року.

«Результати дослідження знаменують собою важливий крок у цій восьмимісячній гонитві по створенню вакцини, здатної допомогти покласти край цієї руйнівної пандемії», – йдеться в заяві генерального директора Pfizer Альберта Бурла.

До кінця цього року США отримають тільки близько 12,5 мільйонів доз з перших постачань компанії.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *