Явища, які не мають наукового пояснення

Наш світ практично повністю вивчений.

У вчених є відповіді практично на всі питання, а якщо відповідей немає, то хоча б теорія про те, як це повинно працювати або відбуватися.

Здавалося б, все так, але досі деякі речі не мають наукового пояснення.

Ефект плацебо

Плацебо — це «лікарський засіб» без будь-якого терапевтичного ефекту. Вчені довго мізкували, крутити мозком  над цією загадкою. Як людині вилікуватися після таблетки – «марниця» або звичайного фізіологічного розчину?

Численні експерименти показали, що людина здатна одужати навіть без ліків, якщо переконана, що таблетка «марниця» йому дійсно допоможе і є сильними ліками. З цього можна зробити тільки один висновок — мозок здатний впливати на біохімію всього організму.

Явления, у которых нет научного объяснения (5 фото)

Темна матерія

Вчені розходяться в думках щодо того, скільки місця у Всесвіті займає темна матерія. Одні кажуть 70%, а інші – 30%. І це тому, що темну матерію неможливо побачити або виявити. Вчені просто знають, що в кожній галактиці є щось надважке і невидиме.

Перші теорії й припущення про існування темної матерії з’явилися близько 60 років. Але астрономи досі не можуть визначити, що це за матерія і чи існує вона взагалі. Але якщо її не існує, то звідки береться «зайва» маса в галактиках?

Явления, у которых нет научного объяснения (5 фото)

Чому існують різні групи крові?

Вчені знають про людську кров практично все. Але одне питання все одно залишається без відповіді. Чому у людей різні групи крові і який сенс у всьому цьому?

Кожна з груп крові відрізняється від інших наявністю аглютинінів (а і в) і аглютиногенів (А і В). Деякі групи крові сумісні з переливанням.

Виходить, що кров однієї людини, з великою часткою ймовірності, не підходить для переливання іншій людині. Навіщо це придумала природа і в чому в цьому сенс, з точки зору еволюції. Точної відповіді на це питання вчені дотепер дати не можуть.

Явления, у которых нет научного объяснения (5 фото)

Для чого ми мріємо?

Половина людей вважає, що сни — це всього лише випадковий набір картинок, наша уява і мозкові імпульси. Інша половина впевнена, що сон — це наші переживання, проблеми й бажання, які мають глибокий сенс.

Але точної відповіді вам ніхто не дасть. Існує навіть спеціальна наука, яка займається вивченням снів, сновидінь — онейрологія. Вчені впевнені тільки в одному — сни є результатом психічного стану людей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *